Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Akit felszippantott az ég, de túlélte

2012. augusztus 22. - Hölgypilota

Ewa Wisnierska német siklóernyő világbajnok 2007-ben repülés közben Ausztráliában egy tornádóba került, ami hirtelen majd tízezer méter magasra szinte felrántotta.

ewa20.jpg

Szerencséjére az ernyője ott fenn a sugárhajtású repülőgépek világában összecsuklott, ezért több mint ötezer métert zuhant, ott a szél és az eső újranyitotta az ernyőt.

ewa22.jpg

ewa27.jpg

Ewa egy darabig küzdött felfelé a rakétaszerű termikkel és a szívóhatással, majd elvesztette az eszméletét és félig megfagyva tette meg ötezer fölött oda-vissza az utat.

ewa25.jpg

Csodával határos módon maradandó egészségkárosodás nélkül túlélte a fagyást és az oxigénhiányt. Egy kínai férfi siklóernyősnek nem volt ekkora szerencséje,  ő hasonló felfelé repüléssel meghalt ebben az orkánban.

ewa21.jpg

Az ernyő magától való kinyílása megfogta a zuhanást, Ewa pedig sérülten négyezer méterről ernyőjével  lesiklott és szerencsésen földnek ütődött.  Szinte mint a mesében, a rádiója is életre kelt, csapata ötven kilométerre a felszállástól ezért megtalálta és kórházba vitte.

Ewa teljesen felépült és újraszületve ma is repül.

ewa23.jpg

Repüléséről közel egy órás dokumentumfilm készült, sajnos az angol szöveget franciára szinkronizálják, de így is levetítjük, érdemes megnézni.

Normál esetben a hullámrepülésben keresik oxigénmaszkkal és vitorlázórepülőben ülve az ilyen magasságokat.

süti beállítások módosítása