Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Ki lesz az első Dragon űrhajós?

2013. január 26. - Hölgypilota

Két év múlva vége az orosz bérletnek, 2015-ben amerikai magánűrhajóval repülnek már az űrhajósok a Nemzetközi Űrállomásra.

dragon111.jpg

A képen egy NASA űrhajósnő ismerkedik a Dragon magánűrhajóval. Talán Megan McArthur lesz az egyik utas két év múlva?

falcon9.jpg

A SpaceX amerikai magánűrvállalat az első olyan cég, amely tavaly óta teherűrhajót közlekedtet az űrállomásra. Lényegében a NASA, az állami űrügynökség bérli tőle az oda-vissza hasznos teherrel közlekedő Dragon űrhajót.

falcon előttek.jpg

A SpaceX és a NASA nemrég közösen bejelentette, hogy jól halad a Dragon emberes változatának fejlesztése. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint már szivesen fényképezkednek a NASA űrhajósok a hetven méter magas Falcon9 rakéta előtt, ami a következő teher Dragon űrhajót repíti majd fel.  

nagy1dragon.jpg

A bejelentés szerint várhatóan 2015 év elején a Dragon új személyszállító változatával már űrhajósokat küldenek a Nemzetközi Űrállomásra.

dragonkapszula.jpg A Dragon űrkabint hét személyesre tervezik, a fekvőülések kétszintes elhelyezését az ábránál még jobban  mutatja az alsó kép, ahol nem véletlenül látunk két űrhajósnőt. A SpaceX vezérigazgatója is egy hölgy.

dragonnők.jpg

A bejelentéssel a korábban az internetes iparágban meggazdagodott milliárdos befektetők az űripart is fénysebességre kapcsolják.

süti beállítások módosítása