Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

A Boeing óriásgép kapitánya

2013. február 06. - Hölgypilota

Az Air Canada légitársaságnál Judyt csak azért vették fel első női pilótának, mert féltek a nőszervezetek haragjától. Jól döntöttek, mert mára kapitány lett belőle egy óriás triplesevenen, egy Boeing B777 óceánjárón.

10_24.jpg

Az Air Canada légitársaságnál Judy Cameron előtt nők a repülőgép fedélzetére csak kétféle módon kerülhettek fel: utasként vagy légi utaskísérőként.

Névtelen1 másolata.jpg11.jpg

Amikor Judy 19 évesen elhatározta, hogy repülőgép kapitány lesz, még nem tudta, hogy milyen sok pénz kell hozzá, hogy azt elérje. Anyja egyedül nevelte és mivel csak kisebb összegű ösztöndíjakat tudott magának megszerezni, nem nagyon válogathatott a munkalehetőségek közül. Így volt amikor például fát ültetett.

01000.jpg

Judy felvétele az Air Canada légitársasághoz 1978-ban szenzációszámba ment, a hírrel tele voltak az akkori újságok. A főnöke egyik alkalommal úgy nyilatkozott, hogy csak azért alkalmazta Judyt, mert már más légitársaságoknál is voltak női pilóták és nem akart ujjat húzni egyik női szervezettel sem.  

1000000.jpg

Mielőtt az Air Canada légitársasághoz került, charter- és cargo járatokon repült kisebb gépeken, köztük muzeális DC - 3 típuson vitte az utasokat Las Vegas, San Francisco, Barbados élményeihez.

Judy több mint harminc éve az Air Canada cégnél vezeti a repülőgépeket, kijárta a típusokon is a ranglétrát.

0_29.jpg

Két lánya nélkül nem indulna el sehova.

airb777.jpg

Judy jelenleg a képen látható Boeing B777-300ER repülőgép kapitánya, közel négyszáz utast repít vele kontinenseken keresztül.

Névtelen1 másolata.jpg 0.jpg

A Boeing háromhetesén más nők is helyt álltak, írtunk korábban egy Guinness rekordot érő leszállás nélküli félföldkerülésről, de Rihanna énekesnő világsztár is ezzel bulizott.

Mi is elvezettük a Hölgypilótákat csendesen az egyéves korig.

süti beállítások módosítása