Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Lufthansa Cargo lányok

2013. április 05. - Hölgypilota

A Lufthansa Cargo frankfurti központjában meglepően sok a fiatal nő, akik különböző területen izgalmas munkahelyi környezetben dolgoznak.

3_76.jpgA Lufthansa Cargo-nál a nők nemcsak pilótaként dolgoznak. Egyre több nő dolgozik a logisztikában is, akik rácáfolnak arra a tévhitre, hogy a logisztika csak férfi szakma, amit hatalmas raktárakban és targoncákkal kell végezni.  Anja Heller a nemzetközi állomásokon felmerülő árutovábbítási problémák megoldásán dolgozik és segíti újratervezni a szállítmányokat.

Suthiwan Khamthong a virágok, friss gyümölcsök és egyéb romlandó áruk szállítmányozásáért felel.0_40.jpgValentin nap előtt a több tonna Afrikából és Dél-Amerikából szállított virág szinte elönti a frankfurti repülőteret.8_35.jpgKerstin Mohrmann nemrég végzett az egyetemen és a Lufthansa Cargo-nál logisztikai menedzserként dolgozik.10_27.jpg Maren Lunemann felelős azért, hogy minden áru biztonságosan, hatékonyan és időben megérkezzen a repülőgépek földi kiszolgálásához.

4_69.jpgCarina-nak nem elég, hogy egész nap a frankfurti Animal Lounge-ban dolgozik, még otthon is vannak állatai, két kutya, két macska, egy ló és egy kígyó.

11_24.jpgNéha vicces utasokat is el kell szállítani, mint pl. ezeket szürke és barna szőrű, hosszú nyakú, nagy szemű alpakákat. 

2_76.jpgA repülőgép karbantartók között más légitársaságoknál is dolgoznak lányok.13_11.jpg

Egy magyar légi teherszállító pilótanővel korábban készítettünk egy interjút. 

 

süti beállítások módosítása