Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Abigail mentora az olasz űrhajós

2013. június 17. - Hölgypilota

A 16 éves fogszabályzós tini, ha így folytatja, 2030-ban az első űrhajósnő lehet a Marson.

7_67.jpg

Abigail Harrison amerikai diáklány 6-7 éves kora óta céltudatosan készül erre. Anyja tanácsait követve az iskolai tananyagon kívül komolyan foglalkozik a matematikával, fizikával, természettudományokkal, és az interneten követi a NASA eseményeket.

4_89.jpg

Oroszul tanul és naponta két-három órát fizikailag is keményen erősíti magát. A nyarait pedig olyan „űrtáborban” tölti, ahol a szimulátoron még az űrhajó irányítását is kipróbálhatja.

3_97.jpg

8_47.jpg

0_60.jpg

9_34.jpg

2_95.jpg

A tini lány két évvel ezelőtt véletlenszerűen egy órát közvetlenül beszélgethetett az olasz Luca Parmitano űrhajóssal. Abigail nem volt szívbajos és mentorának kérte fel az űrhajóst.

11_30.jpgMegtalálta annak is a módját, hogy idén májusban az anyjával elutazzon a Bajkonur Űrközpontba, Kazahsztánba és ott lehessen Luca Parmitano kilövésénél, aki jelenleg hat hónapos küldetését tölti a Nemzetközi Űrállomáson.  10_34.jpgAz amerikai tini ez idő alatt is tartja majd a kapcsolatot az űrhajóssal. Abigail egyébként a kazahsztáni útjukhoz szükséges anyagi támogatást is a blogján keresztül szerezte meg, amire egyébként már a NASA is felfigyelt.

A Nemzetközi Űrállomáson jelenleg egy kisgyermekes anyuka is fent van, aki a hosszú távolléte alatt a három éves kisfiával szintén az interneten keresztül tartja a kapcsolatot. Róla egy korábbi bejegyzésben írtunk.  

6_70.jpg

Az űrhajózás világnapján mi is méltán büszkék lehetünk.

12_22.jpg

Abgail valószínűleg csak hírből ismeri a kettes osztályzatot és biztosan derülten hallgatná ByAlex Kedvesem c. dalának általános iskolás verzióját, amit az egyik budapesti iskola évzáró ünnepségén adtak elő a gyerekek az én Kettesem címmel.

süti beállítások módosítása