Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Sólyom első gépe Ferihegyen és a nők

2013. augusztus 20. - Hölgypilota

Vasárnap megérkezett az új magyar légitársaság első Boeingje, a fogadási ünnepségen a Hölgypilóta nőkkel is beszélgetett.

so1.jpg

Mindenki tapsolt, örült, hogy végre lesz új magyar nemzeti légitársaság, itt az első gép bizonyítékként. A hölgyek legtöbben nevük elhallgatását kérték, többnyire a képeken sem ők szerepelnek, ezért csak karaktereket mutatunk be.

so8.jpg

A gépet már a Sólyom Hungarian Airwaysnél dolgozó két kapitány repülte át Angliából. Mindkettőjüknek ismerős volt a futópálya még a korábbi nemzeti légitársasági időkből. Egyikük kislánya, odaszaladt apuhoz és a géphez, apu roppant büszke volt rá. Amúgy gyereket láttunk eleget az ünnepségen.

so9.jpg

Beszélgettünk jelenleg messze külföldön dolgozó légiutas-kísérőkkel, akiket másfél éve villámcsapásként ért a fekete péntek. Szerencsére a Malév még lehetővé tette szakszolgálati engedélyük meghosszabbítását. Nehezen tudtak külföldön elhelyezkedni, jönnének haza, beadták az állásra a jelentkezést, jókedvűen és bizakodóan várják a választ.

so3.jpg

Voltak a reptéren dolgozók közül is, egyikük az utasokat és csomagjaikat ellenőrzi felszállás előtt a Kettesen. Nekik mindig öröm, ha minél több az utas, minél több a gép, főleg ha annak lajstromjele magyar, HA betűkkel kezdődik.

so10.jpg

Pár szót váltottunk hölgyekkel, akik a párjuk üzleti sikerét ünnepelték, mikor néhány örömkönnycsepp mellett az elmúlt másfél év nehéz pillanatai feloldódtak az első repülőgép és a tapsoló tömeg látványában.

so4.jpg

Nyerjen autogiro repülést wellness hétvégével

Végül megemlítjük azt a nyugdíjas szakmaibeli szurkolót is, aki szerint láthatóan újra eljött egy magyar nemzeti légitársaság ideje, ami magyar emberek tulajdona, még ha hallhatóan közel-keleti tőkéből is finanszírozza indulását.

so6.jpg

Reméljük, nemsokára Sólyom pilótanőről is írhatunk, mert annak ígérete benne volt a vasárnapi ünnepségben.

süti beállítások módosítása