Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Siklóernyős szökkenések a Hármashatár-hegyen

2014. május 04. - Hölgypilota

A hosszú hétvégén felkapaszkodtunk a Hármashatár-hegy dombtetején éppen a nekifutást és elrugaszkodást gyakorló kezdő siklóernyősökhöz. Vajon mi késztette őket arra, hogy ennek az extrém sportnak hódoljanak.

cbcim1.jpg

Az alapfokú, intenzív tanfolyam hölgyrésztvevői az alábbi, meglepő indítékaikról számoltak be.

cb5.jpg

Egy öttagú, irodai munkát végző baráti társaságot nem annyira a repülni vágyás, inkább a jó idő és a szabad levegőn való mozgás lehetősége ösztönzött. Mint mondták, előző nap még attól féltek, mi lesz, ha felkapja őket a szél. Ott jártunkkor viszont már annak örvendeztek, ha csak néhány másodpercre is, de el-elszökkenhettek az ernyővel a földtől.  

cb9.jpg

Erről az élményről még az a leendő pilótanő is lelkendezve mesélt, aki csak a párja miatti szolidaritásból iratkozott be a tanfolyamra. 

cb7.jpg

Volt, aki azért jött ide, mert a siklóernyővel megtanulhat repülni, akár a madarak. Más a férjétől kapott tandemejtőernyős ugrás után fejébe vette, hogy mindenféle repülési eszközt kipróbál.

cb2.jpg

De a tériszony sem akadály. Néha félek a tizedik emeleten kinézni, mondta valaki, ennek legyőzésére  60 méter magasról bungee jumpingot, kötélugrást hajtottam végre. Szerintem minden a fejben dől el, azért vagyok itt.

cb3.jpg

A hölgyek között volt egy vitorlázórepülő pilóta is, aki a jövőben inkább siklóernyőzni szeretne, mert mint mondta, itt nem kell csapatmunkában dolgozni.

cbcim.jpg 

Nem kell órákat a csörlőzésre várni, elég a jó termiket kifürkészni és máris repülhet.

cb6.jpg

Úgy gondolta, hogy a siklóernyős repülés sokkal nagyobb fokú szabadságérzetet és nagyobb boldogságérzetet ad, mert itt egymaga juthat fel az ember a levegőbe. Ott fenn lehet csak igazán egyedül, csak a pillanatot élvezve lebeghet ég és föld között, minden földi gondját lent hagyva.

cb1.jpg

Akik megtanulják majd e szabad repülési formát, életük része lehet a szárny a hátiszákban, de Anitáék után repülhetnek majd az izlandi felföldön is.

cbvege.jpg

A Cloudbase Siklóernyős Iskola alaptanfolyamának következő, harmadik napján a növendékek már az 50 méteres egyenes siklásig is eljuthatnak.

süti beállítások módosítása