Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Repülés-fóbia kezelése

2014. november 03. - Hölgypilota

Egyes felmérések szerint minden hatodik ember fél valamilyen mértékben a repüléstől. Az út során bármikor bepánikolhatnak és akár a repülőgép ajtajából is visszafordulhatnak. 

13_39.jpg

Kutatások szerint a leghatékonyabb megoldás, amikor a beteg ­ - mert hogy ez betegség - képes szembenézni a valósággal.

4_192.jpg

Ennek egyik eszköze a virtuális szemüveg. A páciens egy laborban valódi repülőgépülésben ülve virtuális szemüveg segítségével éli meg a repülés teljes élményét a beszállást, felszállást, és az ülés rezgésével, a felszállás zajával a biztonságos leszállást.

5_193.jpg

Ennél valóságosabb módszert választott Angliában egy nyugalmazott Boeing kapitány, aki erre a célra épített egy Boeing 737-800 repülőgép kabint és pilótafülkét.

3_198.jpg

Igazi apró repülőgép ablakokkal, az ülések között, szűk lábtérrel, keskeny folyosóval. Egyenruhás légi utaskísérők, utastérben elhangzó legénységi üzenetek és egyéb zajhatások is vannak. 

0_162.jpg

A három órás „repülést” követően a résztvevők szimulátoron maguk is repülhetnek. A kapitány pedig minden kérdésre válaszol és elmagyarázza, hogy a repülés biztonságos, még a pilóták esetleges hibáinak kiküszöbölésére is vannak figyelmeztető rendszerek.

1_201.jpg

A tanfolyam ára fejenként és óránként 100 £, de megéri, mert utána jöhet egy világ körüli utazás. Egyébként régen is voltak bátor hölgyek, akik körberepülték a Földet, bár akkor minimum bőrgyáros özvegynek kellett lenni. Kutatások folynak már arról is, hogy hogyan lehet agyhullámokkal irányítani a repülőgépet.9_82.jpg

süti beállítások módosítása