Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Red Bull Air Race: nők a háttérben

2015. július 06. - Hölgypilota

A hétvégén Budapesten a Dunán a Parlament előtt kerülgették a kapukat a gyorsasági repülőverseny pilótái. Köztük a nőkre még várni kell, de a háttérben szurkoló és dolgozó nők nélkül már nem lenne sikeres a rendezvény.

hp1_3.jpg

Kezdjük a szűkebb környezettel. Minden sikeres férfi mögött ott áll egy nő mondás igazságát néhány pilóta is megmutatta azzal, hogy elhozta a családját a versenyre.  A győztes osztrák Hannes Arch barátnője Miriam Höller - a képen a harmadik - szinte dolgozott a hangárban, a pilóta szülei meg a lelátón szurkoltak neki.

hparch.jpg

A versenyen harmadik helyezést elért cseh Martin Sonka felesége kicsi gyerekükkel többször is feltűnt a közvetítéseken. Besenyei Tünde pedig a parton egy hajón szorított és szurkolt Péternek, a videón láthatjuk a boldogságát, amikor Péter pár napos új gépével bejutott a legjobb nyolcba.

hp10.jpgA videó a cikk végén linkelhető.

A csapatok felében koordinátorként hölgyek dolgoznak. A szerelők és a technikai tanácsadók mellett ők szervezik a pilóták hangáron belüli felkészülését, fogadják a rengeteg látogatót. A média szereplés és a szurkolókkal való találkozás majdnem annyi erőt kíván, mint maga a verseny.

hpanna.jpgA háttérben, a sajtó és más területen rengeteg nő dolgozik a sikerért, közülük leglátványosabbak a formaruhába öltöztetett hoszteszek. Nem légi, hanem földi kisasszonyok ők. De Palvin Barbara magyar modell is emelte az esemény fényét egy műrepülésen való részvétellel.

palvin_barbara.jpg

Végül a három napon át a helyszínen szurkolók és érdeklők között rengeteg hölgyet és sok gyerekes családot láttunk.

hp3_5.jpg

A kérdés továbbra is nyitva: a sok ismert és híres műrepülő pilótanő közül vajon a verseny második ligájában, a Challenger Kupában mikor láthatjuk az első női versenyzőt?

hphostess.jpg

Betétprogramként fellépett a Red Bull történelmi légi köteléke, melynek egyik bombázójában tavaly a Hölgypilóták blogger is ült. Még több kép a versenyről ebben a cikkben. Az ígért videó linkje.

süti beállítások módosítása