Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Luxus repülő jacht az 50’-es évekből

2015. december 10. - Hölgypilota

Szőke, bikinis hollywoodi színésznőkkel a fedélzetén a Life magazinban is megjelent a Catalina hidroplánból átalakított Landseaire luxus hidroplán prototípusa az 50’-es években.

1_266.jpg

A gazdag dél-kaliforniai vállalkozó Glenn Odekirk nagy lehetőséget látott a II. világháborúban használt, öreg Catalina hidroplánokban. Egy tucatot vásárolt belőlük azzal a céllal, hogy luxus repülő jachtnak átalakítva eladja őket a gazdag kalandvágyó üzletembereknek.

3_257.jpg

A prototípus első felszállásához a családtagokon kívül meghívta a Southern California Aircraft Corporation embereit, a Life magazin fotoriporterét és két szőke hollywoodi színésznőt is.  

7_189.jpg

A luxus hidroplán fedélzetén nemcsak rádió, TV és telefon volt a három kétágyas és két egyágyas hálófülkében, hanem hideg-melegvizes zuhanysarok és teljesen felszerelt bár is.

8_134.jpg

A konyhában pedig három elektromos főzőlap, sütő és hűtőszekrény is helyet kapott.

9_104.jpg

A hidroplán széles szárnyai jó napozóhelynek, a plexi buborékszerű fedélzetrész pedig kiváló fotó és nézelődő helynek bizonyult.

2_253.jpg

0_229.jpg

Hogy a befektető végül is hányat adott el a hidroplánokból, azt nem tudjuk, de egy biztos, ma már csak kevés repülni képes Catalina hidroplán van a világon.10_105.jpg

Korábban írtunk arról is, hogy Európa első légikisasszonya jódlizott és kártyázott is az utasokkal.

süti beállítások módosítása