Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Szerelem a levegőben

2016. március 12. - Hölgypilota

A VietJet Air vietnami magán légitársaság két pilótája tíz évi ismeretség után házasságot kötött, díszletnek kapóra jött a pilótafülke, a légitársaságnak meg a reklám.

viet1.jpg

A fiatalok utaskísérőként kezdtek és dolgoztak együtt tíz évvel ezelőtt Saigonban, akkor még ez a légitársaság nem létezett. Egymásba szerettek, majd néhány év év után szakítottak, de jó barátok maradtak.

viet2.jpg

Titokban persze már kezdetektől fogva mind a ketten pilóták akartak lenni. Ezért a férfi, Cuong eladta a házát, hogy Amerikában tudja finanszírozni a képzését.

viet3.jpg

A lány, Anh pedig egy évvel később utána ment, de őt már a 2011-ben induló VietJet Air légitársaság küldte ki Amerikába, majd Franciaországba és így lett a cég első pilótanője.

viet4.jpg

Cuong közben dolgozott Amerikában, majd hazament egy másik kisebb vietnami légitársasághoz. Aztán lehet, hogy a másodpilóta lány vonzereje vitte vissza már pilótaként a VietJethez.

viet5.jpg

Majd az Airbus A320 légkörében újra fellángolt a szerelem, a légitársaság pedig elegánsan hozzájárult a jövőbeni életükhöz olyan beosztással, hogy néha láthassák is egymást.

viet6.jpg

Vajon Anh vagy Cuong lesz először kapitány, hogy ténylegesen is együtt repülhessenek. Mi Anh-nak varrnánk fel szívesen az egyenruhája ujjára a negyedik kapitányi csíkot.

viet7.jpg

A házasság néha előny, néha pedig nem a pilóták között. Az esküvő akkor is maradandó, ha a kapitány adja össze a feleket a levegőben. Végül ajánljuk az űrhajósnőkről készült könyvünket, amelyből kiderül, hogy házaspár is járt már az űrben.

süti beállítások módosítása