Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Égi klub csak férfiaknak

2016. július 04. - Hölgypilota

Egykoron a United Airlines bizonyos járatain a csinos stewardesseken kívül csak férfiak utazhattak, garantáltan asszony és gyerekmentes környezetben.  

3_283.jpg

A járatok hagyományos angol teaidőben, minden nap délután ötkor indultak (szombat kivételével) New York és Chicago, illetve Los Angeles és San Francisco között. A Douglas DC-6B típusú négyhajtóműves légcsavaros repülőgépeken a csinos stewardessek különleges ételeket és koktélokat szolgáltak fel a gazdag üzletembereknek.

2_279.jpg

A járatokat hirdető plakátok szerint az utasok klubszerű hangulatban, szivar és pipafüstben kényelmesen, akár papucsban is elnyúlhattak az ülésekben.

4_272.jpg

Ha az út során valaki még éppen dolgozni szeretett volna, azt is megtehette. A last minute message service keretében üzenetet küldhetett a gép fedélzetéről az irodájába, és még a legfrissebb tőzsdei híreket is ellenőrizhette.5_263.jpg

A járatok az angol klubok összes kiváltságát felvitték a levegőbe, beleértve azt az apróságot is, hogy ezt csak férfiak vehették igénybe.

dc6.jpg

urak.jpg

Így aztán egyáltalán nem meglepő, hogy ezeknek a járatoknak a kihasználtsága 80-90%os volt. Az 1953-ban elindított férfi kiváltságot végül a feministák hatására 1970-ben szüntette be a légitársaság.

1_294.jpg

A Hölgypilóták bloggerben felmerült a kérdés, vajon miért nem volt és azóta sincs csak nőknek szóló járat. Bár lehet, hogy a Virgin Australia felfedezte a felnőtt mentes gyerekosztályt. A repülés történetében egy különleges közönséget megcélzó járat mellé egy elfeledett angol repülőgép dukál, az AVRO Anson

süti beállítások módosítása