Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Jodi, a vesedonor Alaska Airlines kapitánynő

2017. január 25. - Hölgypilota

Ritka módját választotta Jodi Harskamp kapitánynő az önzetlen baráti szeretetnek.

2_300.jpg

Amikor négy éve a 41 éves, két gyerekes Jodi háza leégett egy ismeretlen stewardess volt az első, aki meleg étellel bekopogtatott hozzájuk és tette ezt heteken keresztül. Bár Jenny Stansel stewardess is az Alaska Airlinesnál dolgozik, korábban még nem ismerték egymást. Azóta nemcsak barátnők lettek, hanem több alkalommal együtt is repültek.

0_275.jpg

Tíz hónappal ezelőtt azonban Jenny megbetegedett, a veséivel többször is műtötték és dialízisre szorul. Életét a veseátültetés mentené meg, amely után az orvosok teljes rehabilitációt jósolnak nemcsak a betegnek, hanem a donornak is. Amikor mindez kiderült Jodi volt az első, aki ezen elgondolkodott, mivel mindkettőjük vércsoportja azonos és Amerikában is sokat kell várni a szervátültetésre.  

Jodi azért megkérdezett több tucat donort, köztük azóta is repülő pilótákat majd miután megnyugtató válaszokat kapott alávetette magát az előzetes vizsgálatoknak. A beavatkozásra a közeljövőben kerül sor. Reméljük, hogy az igazi barátok, az önfeláldozó kapitánynő és a stewardess barátnője sokáig együtt repül még.  

1_310.jpg

Korábban írtunk egy alaszkai bozótpilóta hölgyről és a Concorde tragédiájának utóéletéről is. 

süti beállítások módosítása