Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Ketten együtt 116 évesek

2017. november 07. - Hölgypilota

Egy amerikai tini lány a 16. születésnapján világraszóló történelmet írt a repülésben.

5_301.jpg

Amikor a legtöbb 16 éves fergeteges buliban ünnepli a szülinapját a pennsylvaniai Caroline Dougherty ezen a napon megvalósította azt, amire évek óta készült. A jeles napon először szállt fel egyedül apja 100 éves Curtiss típusú repülőgépével.

2_324.jpg

Könnyű volt neki, mondhatnánk azt is, mivel apja a Golden Age Air Museum vezetője egyben gyakorlott pilóta. A lányát már két éves kora óta mindig magával vitte az airshowkra és megengedte neki, hogy különböző típusú repülőgépeken repüljön.

7_239.jpg

Caroline kérésére apja megtanította a féltve őrzött, hét év alatt felújított 100 éves Curtiss repülőgép vezetésére. A felkészülés során a kétüléses biplánban az apa az első ülésből visszafordulva repülés közben oktatta a lányát, ugyanúgy, mint 100 évvel ezelőtt tették ezt az oktatók.

6_253.jpg

Caroline meglepődött, hogy apja nélkül a gép könnyebb volt és nem úgy viselkedett, ahogy azt korábban megszokta, gyorsabb volt és hamarabb felszállt. Nem ijedt ugyan meg, de a saját bevallása szerint megkönnyebbült, amikor apja kedvenc játékát sértetlenül letette a fűre.

3_323.jpg

A tini lány következő célja, hogy megszerezze a pilóta engedélyt, majd az egyetem elvégzése után egy légitársaságnál szeretne pilótaként dolgozni. Addig is minden szabad idejét apja múzeumában tölti, ahol nyáron és ősszel több légi bemutatót is szerveznek.4_311.jpg

Korábban írtunk egy 1933-ban történt csaknem tíznapos, leszállás nélküli egyfolytában repülésről, amelyben a legenda szerint a varrótű és a cérna is szerepet kapott. Ajánlunk hozzá egy videót a Malév Tu-134-esről, amely Sinsheimben a sugárhajtású óriások között van kiállítva.

 

süti beállítások módosítása