Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Kislány a pilóta ülésben

2012. február 17. - Hölgypilota

Hatvanas nagypapa régóta repülni tanítja 12 éves lányunokáját, a kiscsaj már negyven óra pilótáskodás után élvezi a repülőgép vezetését, ahogy nemsokára megláthatjuk.

A helyszín az USA egyik Karolina állama valamelyik kukorica földje melletti kis házi repülőtér és környéke. A repülőgép pedig egy ultrakönnyű 1984 QuickSilver MX II, vagyis a kétüléses változat.

Mivel a videót a szárnyon rögzített kamerából vették fel, hogy valami elképzelésük legyen a szerkezetről, mutatunk egy fotót erről a repülőgép típusról.

Quicksilver MXII.jpg

Jellege teljesen hasonlít a motoros repülés őskorához, rudak, huzalok, vásznak helyett műanyag, kinn ülnek az emberek a levegőben, akár a Wright fivérek is felpattanhatnának rá.

Középen van a botkormány, a bovdenes gázadás pedig balkézzel történik, a légi jármű közel száz kilométeres óránkénti sebességre képes.

A szélmentes repülési idő miatt a nagypapa és az unoka csak egy az utasszállító  repülőgépeken megszokott kétpontos hevederrel lesznek bekötve az üléseikbe.

Akkor nézzük az iskolakört, miből lesz a hölgypilóta, egyébként az első majdnem űrhajósnő Jerrie Cobb  az alezredes papa jóvoltából szintén tizenkét éves korában kezdte meg a repülős kiképzését.

Amilyen örömöt jelent a kislánynak a repülőgép vezetése, biztos pilótanő lesz belőle.

Bónuszként ezzel a típussal ajánlunk még egy fejkamerás menetet, amit a fiúk már jobban cifráznak.

süti beállítások módosítása