Nők a repülésben

Hölgypilóták

Vadászpilótanők Pakisztánból

2012. március 17. - Hölgypilota

A pakisztáni légierő két női pilótája pár éve a nálunk a hetvenes években szolgált orosz MIG 21 kínai klónján, az F-7 vadászgépen repült még.

p1.jpg

p2.jpg

A  pakisztáni hadsereg videóján a két pilótanő a harci gépekkel páros köteléket repül.

A bejegyzés trackback címe:

https://holgypilota.blog.hu/api/trackback/id/tr464321057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xstranger 2012.03.17. 20:27:11

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fU1UCO0DbPI#!

Itt egy interju az egyikkel, milyen nyelven beszelnek, mert neha egesz mondatokat angolul mondanak.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.17. 21:24:32

Milyen lehet burkában repülni? :) Bár a vadászpilóta öltözet még jobb is, mert a sötétített plexin keresztül semmit nem lehet látni.

Azért érdekelne a két hölgy életútja. Miért és főleg hogyan lettek vadászpilóták?

egy maréknyi dollár 2012.03.17. 22:55:24

Hát én nem látom, hogy páros kötelékben repülnének:a start,az egyik gép felszállása,majd mindjárt a landolás látszik a videón.Kár.
Érdekes, hogy az igencsak férfias foglalkozást választó lányok egyike nem válik meg a kendőjétől sem a teremben, sem a gépen.Érdekes látvány egy fejkendős vadászpilóta; még szerencse, hogy a hagyományok nem tiltják a sisak használatát.
Amúgy le a kalappal előttük.

Közbiztonság Szilárd 2012.03.18. 03:18:15

"a nálunk a hetvenes években szolgált orosz MIG 21"

A MiG-21-es egészen konkrétan 1961-től 2000. augusztus végéig szolgált a magyar légierőben (mikor mi volt a neve, mármint a légierőnek - ezért kisbetű).
Ennyit a 70-es évekről, ami valójában a teljes 60-as, 70-es, 80-as és 90-es évek, kerek 40 év (aki szerint 39, az tanuljon meg számolni).

Másrészt nem orosz. Szovjet. Nem mindegy.

Ha valaki ennyire nem ért hozzá, miért akar írni róla?

Vagy legalább miért nem néz utána?
Egy ideje már feltaláltak erre egy internet nevű alkalmatosságot.

És akkor talán nem ír ekkora baromságot legközelebb.

Frick László Emlékzenekar 2012.03.18. 04:52:44

@TrueY: A kendőt a plexi alatt levetheti.

@Közbiztonság Szilárd: Hasadjon már az a szőr tovább, Sire! Borzasztó nehéz ez.. mert Orosz öderáció volt a Szovjetúnióban is, ráadásul főföderáció volt, úgy kel ezt elképzelni, mint Magyarországon a Nagy_nagy-Budapestet a legkülsőőbb övezeteivel 8tehát az un NagyAgglomerációt, azaz ebben benne van a teljes ÉSzak_Balaton a Káli-medencével, a Duna-Kanyar, Kékes-és Galyatető meg Pestmegye is. Tehát innen már könnyebb elképzelni A Szovjetúnióban a kiváltságos rész, ahol érdemes élni. A Mig-eket egyébként tényleg Oroszországban gyártották.
Namost voltak SZOVJET tagköztársaságok, amiket konkrétan is OROSZ GYARMAT-ként kezeltek és főleg értelmeztek a Szovjetúnióban is, ma külön entitást képeznek ugyan, de ki az az orosz, aki pl Kazahsztánra ma is nem, mint külterületre nézne?? (Amikor Kazahsztán értemiségijeit és műűvészeit ma is leginkább oroszok adják...)

Tehát Ön kétségtelenül kurvára okos is, azonban nyugodjon meg: Ön sem tud mindent. Én sem -de azért hangyafasznyival többet, mint Ön. (továbbá: a Kalasnyikov az OROSZ gépkarabély ésígytovább, viszont Hruscsov ukrán volt, ha érti... Tehát ugye a Szovjetúnióban volt orosz iropdalom, de pl Borisz Paszternak ukránnak számított. Bulgakov azonban, aki ukrán származású szintén at orosz irodalomBA van BELEtagozva. Dovlatov azonban, aki félig örmény-félig zsidó származású és ezen gyakran elviccelődött, az ukrán irodalmat (azaz Paszternakékat) leszólta ornamentikusnak, viszont ő leginkább OROSZ írónak számít, pedig jellegzetesen szovjet író volt... )

Közbiztonság Szilárd 2012.03.18. 05:06:52

@Frick László Emlékzenekar:
Inkább azt mondanám, hogy nagy arccal írsz egetverő faszságokat, mint azt, hogy többet tudsz.

A MiG-ek jó részét Oroszországban gyártották, de mondjuk Tbilisziben is volt gyár, azt nem nevezném éppen orosznak. Ahogy Csehszlovákiát sem, mert ott is gyártottak.

A Kalasnyikov szintén szovjet, mert akor nem volt olyan ország, hogy Oroszország. Olyan ország volt, hogy Szovjetunió, amelynek voltak tagállamai (pontosabban tagköztársaságai).

A Szovjetunióban nem orosz föderáció volt - az most van -, hanem Oroszország is az egyik tagállam volt a (végén) 15-ből. Igaz, messze a legnagyobb, lévén ma is a Föld legnagyobb országa.

További baromságok? Biztos tudsz még párat.

Frick László Emlékzenekar 2012.03.18. 05:46:46

@Közbiztonság Szilárd: Ne tépjen be ennyire, Uram! Tbiliszire (Tiflisz-re) az orosz mindig úgy tekintett, mint a budapesti Leányfalu-ra vagy Badacsonyra, vagy ahogy az osztrákok Prágára. Vagy ahogy az amerikaiak Puerto Rico-ra. Sokkal bonyolultabb képződmény VOLT annál a Szovjetúnió (vagyis az Orosz Birodalom!!) mint az Ön most.... istenem, nem akar tán meglobogtatni nekem 1978-as magyar iskolai tan'térképeket BIZONYSÁGul.

Vegyük csak az amerika és az Amerika szavakat... Amikor az USA egy polgára azt mondja, hogy Amerika az amerikaiaké, az azt is jelenti, hogy Mexico [az ország] az Egyesült Államoké , de majd az Egyesült Államok eldönti, mert joga van, ki mxikói kaphat zöldkártyát (ki érdemli meg, hogy amerikai szart puceválhasson amerikaivécékefével, amerikaivécécsészéből Los Angeles-ben, ami ma már megint 60%-ban LATINO.

teháthogy egy német hogyan tekint Siebenburgra, egy [mély] magyar Szeben városára ami sose volt magyar.

Itt, aki mérhetetlenül beképzelt és nagypofájú, mert fél-tudatlan (vagy fél-tudó] az Ön. És én ezt bizonyítani nem is kellek.

Ön még ennyit se ért, Bohumil Harabal miért fakadt így ki: "Uram, én csehszlovák vagyok."
Maga a jólképzett butának az a típusa, aki p bevet ilyeneket 20 éve, mint "délszláv háború". Maga azt se tudja, hogy a Bosna gyújtógyertya milyen gyártmányú volt. (Na tippeljen, jugoszláv volt, szerb vagy bosnyák..)

Az ilyen elméket, mint Ön, legfőképpen az index-nek köszönhetjük.[Ugyem, az van, ami az interneten van és az van, amit a térkép mutat..] És ne reménykedjen, Ön soha nem lesz már okosabb, mert ahhoz meg kellene pillantania legálább egy villanásnyira ennen korlátait. Amit nem lát, azt képtelen átlépni... De ehhez sose lesz szerencséje, bár ez lenne talán a legszebb jókívánságom Önnek.

Commandante Jayasuriya 2012.03.18. 06:24:25

@Közbiztonság Szilárd:

Frick úr egy kicsit sem szorul támogatásra!
Viszont ettől függetlenül én csak annyit ajánlok, hogy kapjon elő egy 35-40 évvel ezelőtt kiadott, mindenki által használt iskolai Földrajz Atlaszt, és fellapozván a Szovjetunió térképét sok érdekes meglepetésben lesz része.

Commandante Jayasuriya 2012.03.18. 06:26:14

Ja, a pilótanők tündériek!

tobias2 2012.03.18. 08:41:07

@magyar ember teli szájjal: Így van! Az vesse rájuk az első követ, aki jól tud célozni!

Hiperlajhár 2012.03.18. 09:31:19

A lányok a paki légierőben a 21-es vasakon nagyrészt egy feladatosak. Célt repülnek az F-16 és JF-17 gépek személyzetének. Ettől függetlenül csodálni való, hogy ott repülhetnek a lányok, míg nálunk, a fenenagy egyenlősdiben nem. Mellesleg a Korán harc közben (és a lányoknak a repülés harci feladat) megengedőbb a ruházattal szemben.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.18. 09:47:02

@Frick László Emlékzenekar: Hali! "A kendőt a plexi alatt levetheti". Én a burkáról írtam. Kendő? Mi az manapság! :) mondjuk az igazán durva, az az egyliku izé, ami le is van valami szövettel fedve! Sajna nem tudom a nevét.
De a repülős sisak határozottan jobban takar. A mullahok csak azért sírhatnak, mert túlzottan a testre simul és begerjednek. ;)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.18. 09:48:21

@Hiperlajhár: Ja! Akkor értem, hogy miért választották ezt a foglalkozást! ;)

Fikalnyik Eugén 2012.03.18. 10:14:31

@Frick László Emlékzenekar:
Nem mindegyik tervezőiroda volt Moszkvában, az Antonovokat például a Kijevi Repülőgépgyár csinálta, ott is tervezték, mégis szovjet gépnek hívjuk a régieket a Migekkel, Szuhojokkal stb.-vel együtt.