Nők a repülésben

Hölgypilóták

Nők a betonon

2012. április 11. - Hölgypilota

Ha jó napjuk van, akkor a repülőgépek biztonsági ellenőrzése csak néhány csavar cseréjéből áll. Máskor viszont fizikailag is nagy erőfeszítésbe kerül a meghibásodott nehéz alkatrészek kicserélése azoknak a nőknek, akik a Malaysia Airlines Kuala Lumpur városából induló repülőgépek biztonsági ellenőrzését végzik.

1_5.jpg

A 21. századi metropolisban ezek a törékeny hölgyek nem éppen nőnek való olajos, koszos környezetben szakadó monszunesőben vagy éppen forró napsütésben kint a betonon fényvisszaverő mellényben és acélorrú munkavédelmi cipőben dolgoznak.

Egyikük a nyitóképen látható Hurul Ain Sabaruddin a nők közül elsőként szerezte meg a gépészmérnöki diplomáját Malaysiában és történt mindez alig tízegynéhány évvel ezelőtt.

2_6.jpg

A 29 éves Natasha 2007-ben még az egyetlen női repülőmérnök volt ebben a munkakörben.

3_5.jpg

A 28 éves Saandhi Sambad 2008-ban kapta meg a mérnöki diplomáját és éppen a Boeing B-777  hajtóművét vizsgálja. 

petronas.jpg

Kuala Lumpur híres épületével a Petronas ikertornyok egy szokatlan kameraállásból eső után készített képével búcsúzunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://holgypilota.blog.hu/api/trackback/id/tr484381816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Idet 2012.04.11. 15:07:43

Nem azért, de ha a mérnökök cserélnek alkatrészt, mit csinálnak a szerelők?! Nem értek hozzá, csak úgy kérdezem!

Peetee 2012.04.11. 15:44:40

Ha a nők nem csinálhatnak egy munkát, akkor az a baj, most itt csinálhatják, most ez a baj. Szegényeket süti a nap, meg a kis pofikájuk megfújja a szél. Jajjistenem, most mi lesz?!

eastern sugar 2012.04.11. 16:16:44

szerintem ez tök szép és példaértékű. mondom mint nő a betonon /bár nem szerelő, úgyhogy nem hazabeszélek:)/

Jimbo75 2012.04.11. 17:02:35

Emancipációt akartak? Megkapták. Akkor most nem kell a rinya...

Commandante Jayasuriya 2012.04.11. 18:02:39

Qatarban, vagy az Emirátusokban ez például nem fordulhatna elő. Egy iszlám országban, az egyetemi végzettség, és az ilyen jellegű munka a nők számára a legpozitívabb dolog. Sok-sok millióan vágynak hasonló foglalkozásra Ázsiában, vagy Afrikában. Ezek a lányok, asszonyok boldogan emelgetik a súlyos alkatrészeket, és áznak akár a monszunesőben is. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy ez a munka kellemes, szórakoztató időtöltés az Indiában utat, vasútvonalat, csatornát kézi erővel építő nők munkájához képest
Befejezésül annyit, hogy míg a malájoknak van légitársaságuk, Magyarországnak már nincs, és belátható időn belül nem is lesz. Tehát a magyar nők ha akarnának, még akkor sem juthatnának ilyen munkához, persze csak szigorúan vallási felekezetre való tekintet nélkül.