Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Az Operaház fantomjából az űrbe

2012. október 12. - Hölgypilota

Sarah Brightman brit énekesnő a héten Moszkvában jelentette be, hogy vett egy 12 napos bérletet 2015 évre orosz űrhajóval a Nemzetközi Űrállomásra, de előbb még kipróbálja majd Amerikában a kétszázezer dolláros űrugrást is.

sarah2.jpg

Az énekesnő Andrew Lloyd Webber zeneszerző exfelesége, az Operaház fantomjának női főszereplőjeként tett szert annak idején világhírre.

sarah1.jpg

Valószínűleg azóta is jól jövedelmez az éneklés, mert megengedheti magának az 50 millió dollár körüli jegyárat. Lehet, hogy ennek egy részét majd az orosz piacon keresi meg, mert nem mellesleg új albumát is beígérte mostani látogatásán.

sarah3.jpg

Két érdekes tény is színesíti az énekesnő kezdődő dupla űrkarrierjét.

A kanadai cirkusz mágnás, a bohócorrú Guy Laliberté 2009 évi orosz űrutazása után Sarah Brightman lesz az első újabb orosz űrturista, mindketten a szórakoztató ipar világsztárjai.

sarah4.jpg

Másrészt a hetvenes években Sarah már belezúgott az űrhajósokba, amikor a Star Trek csillaghajós űrfilm kapcsán elénekelt egy világslágert, amit meg is idézünk. 

De Sarah nyáron már az orosz űrközpontban sikeresen túlesett a szükséges orvosi vizsgálatokon is, ahol bájosan aggódott az egykori űrdiszkó királynő.

Ha már orosz űrturizmus, akkor említsük meg a mi kétszeres űrturistánkat, Simonyi Károlyt is.

süti beállítások módosítása