Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Olimpiai bajnok újra a pilótafülkében

2013. május 23. - Hölgypilota

Risztov Éva olimpiai bajnok úszónő fél a repüléstől, ennek legyőzésében segít neki a járat kapitányának megnyugtató szava.

1_90.jpg Risztov Éva és csapattársai a héten a Wizz Air menetrend szerinti járatával Tel-Avivba utaztak, hogy részt vegyenek a Nyíltvízi Úszó Európa Kupa sorozat első fordulóján, az izraeli Bat Yamban. A hat fordulóból álló  sorozat következő állomását június 8-án Balatonfüreden rendezik. A döntőre szeptember 7-én és 8-án az olaszországi Piombinóban kerül sor.

hrisztov1_1.jpgRisztov Éva tavaly az olimpia után a képen már aranygéppé változtatta a Wizz Air debreceni járatát, így nem ismeretlen neki a pilótafülke.  Jól esett neki az a figyelmesség, amikor a budapesti felszállás előtt Szalai Ferenc kapitány meghívta a pilótafülkébe és külön megnyugtatta, hogy Tel Avivig sima repülésre számíthatnak.

2_90.jpg Risztov Éva a kupasorozat mellett gőzerővel készül a júliusi barcelonai világbajnokságra, ahol olimpiai bajnokként a nyílt vizen a 10 kilométeres maraton úszásban ő a legesélyesebb a győzelemre. Szurkolunk neki.

33_7.jpg

Éva elől az olimpián, Illyés Tibor kiváló képén.

süti beállítások módosítása