Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

300 - Karen hajkoronája lobog az űrben

2013. augusztus 13. - Hölgypilota

Karen Nyberg amerikai űrhajósnő hajkoronája bearanyozza a Nemzetközi Űrállomás szürke hétköznapjait. A Hölgypilóták háromszázadik bejegyzése következik.

karen1.jpg

Karent nemcsak a hajkoronája teszi híressé. Ő volt öt éve az ötvenedik női űrhajósnő a világon, ezért idén áprilisban Tyereskova repülésének ötvenedik évfordulóján a NASA harmadszorra is felküldte a Nemzetközi Űrállomásra.

karen22.jpg

Karen két férfit hagyott lenn, a képen a szintén űrhajós férjével és leendő űrhajós fiával teszik tiszteletüket Moszkvában, a Vörös Téren.

karen21.jpg

Mert Karen orosz űrrakéta vendégeként jutott fel a Nemzetközi Űrállomásra, két kísérő lovagja közül a szélső egy olasz űrhajós.

karen2.jpg

Az egy szem nő hat férfival dolgozik együtt, itt éppen az űrsétából-űrmunkából hazatérő űrhajósokat bontja ki a kültéri szkafanderből.

karen7.jpg

Az aranyfejű lehet, hogy nem is érti a viccet, mert ő egy láb nélküli emberszabású robot, aki már két éve dolgozik az állomáson.

karen23.jpg

Karen legutóbb a japán teherűrhajót fogta be az űrállomás robotkarjával és a komoly feladat közben leszorította a hajkoronáját.

karen12.jpg

Mert mi lenne, ha az a kajla súlytalanság a haját a szemébe nyomná úgy, hogy a feladat közben semmit sem látna.

karen24.jpg

Nyerjen autogiro repülést wellness hétvégével

karen8.jpg

Karen imádja a gyümölcsöket, de ott az űrben nem egyszerű elbánni velük. Hámozva gyorsan szétszaladnak, a fiuk meg sehol, hogy összeszedjék őket.

karen4.jpg

Jobban beválik a zacskós kaja, bár Karen hálófülkéjében azért röpködnek a kanalak.

karen10.jpg

karen16.jpg

Az űrben futás közben a hajkorona talán a mozgását is stabilizálja, lehet, hogy hosszú hajjal könnyebben ülhet az ember  a semmiben?

karen31.jpg

A hajkorona időnként alapos mosást igényel. Karen közel kétmillió embernek okozott örömet azzal, hogy bemutatta videón a hajmosást négyszáz kilométerrel a Föld felett. Lehet, hogy egy sampon szponzor vette meg neki az oroszoktól az űrjegyét?

Járt már házaspár is az űrben, és érdekes női fronton az orosz-amerikai űrvetélkedés is, ami mára már mint láthattuk vendéglátássá szelídült.

süti beállítások módosítása