Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Nőket küld Amerika a Marsra

2013. október 26. - Hölgypilota

A NASA nemrég választotta ki azokat az űrhajósjelölteket, akiket majd a 2020-as években elsőként küld egy Föld közeli aszteroidára, a 2030-as években pedig a Marsra. A szerencsés nyolc jelölt fele magasan képzett hölgy.  

4_115.jpg

A kiválasztottak között van Jessica Meir biológus, óceonográfus. Jelenleg az érzéstelenítést kutatja a Harvard Medical Schoolon. Előtte az Antarktiszon egy császár pingvintelepen a mélytengeri merülés okozta nyomás és oxigénhiány hatását tanulmányozta, miközben ő is a 7 méter vastag jég alá merült. A biológusnőnek pilótaengedélye is van.

3_119.jpg

Christina M. Hammock végzettségét tekintve villamosmérnök és fizikus. A telet az Antarktiszon az Amundsen-Scott Déli-sark Kutatóállomáson töltötte. Jelenleg a Nemzeti Óceanográfiai és Légköri Hivatal (NOAA) vezetője.

7_88.jpg

Az űrhajósjelölt Nicole Aunapu Mann az amerikai haditengerészet őrnagya, F/A 18-as vadászpilóta, a Haditengerészeti Akadémián végzett.

0_83.jpg

Másfél éves kisfiát és férjét hagyta otthon, amikor augusztusban beköltözött a NASA houstoni Johnson Űrközpontjába.

1_120.jpg

Anne C. McClain űrhajósjelölt az amerikai hadsereg őrnagya, OH-58 D Kiowa Warrior típusú helikopter pilóta, a West Point Katonai Akadémián végzett.

5_115.jpg

A jelöltek már részt vettek egy túlélési gyakorlaton.

11_43.jpg

8_62.jpg

 

10_47.jpg

9_47.jpg

Az idén volt 50 éve, hogy az első nő, Valentyina Tyereskova a világűrbe repült. A magyarázat rá, hogy miért a szovjetek lőtték fel az első női űrhajóst.

süti beállítások módosítása