Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Anya és lánya a pilótafülkében

2014. március 31. - Hölgypilota

Bavicca Bharathi, 18 éves indiai lány és az anyja egyszerre szerezte meg a kereskedelmi pilótaengedélyét és mindketten a Kingfisher Airlines-nál kezdtek el repülni. 

2_159.jpg

A 17 éves Bavicca Bharathit a családja csak anyai felügyelettel engedte el a nagyvárosba, hogy megszerezze a kereskedelmi pilóta engedélyt.  

4_153.jpg

Az aktív anya, aki addig a családi vállalkozást segítette, hogy hasznosan töltse az idejét, a lányával együtt a kurzusra is beiratkozott. Baviacca-nak, így soha nem volt honvágya, mert az anyja gondoskodott arról, hogy több száz kilométerre az otthonától is jól érezze magát. 

0_123.jpg

Bár az anyát a 20 évvel fiatalabb pilótajelöltek kezdetben néninek szólították, a vizsgákon eltűnt a korkülönbség. Bavicca első útján már 50 utast szállított. 

3_157.jpg

Bavicca sokat repült, gyorsan jutott előre a ranglétrán és 21 évesen, India legfiatalabb hölgykapitányának nevezték ki az IndiGo Airlines-nál.

1_162.jpg

Míg Bavicca további rekordokra készül, anyja leghőbb vágya, hogy másodpilótaként együtt repülhessen a kapitány lányával. Egy korábbi bejegyzésben apa és lányáról is írtunk.

6_118.jpg

süti beállítások módosítása