Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Felfújható hangár Ferihegyen

2014. november 13. - Hölgypilota

Európa első, polgári légiközlekedésben használt, felfújható hangárját tegnap mutatták be a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A sajtótájékoztatón jelen volt a Hölgypilóta is. 

1_203.jpg

A ma még üresen álló Lufthansa Technik új, téli hangárjában holnaptól már 40 ember dolgozik.

6_156.jpg

A hangár alapterülete csaknem 4000 négyzetméter, magassága 24 méter, beleférnek az Airbus 320-as és a Boeing 737-es repülőgépcsalád gépei is.

5_194.jpg

A Buildair spanyol cég által gyártott hangárt 3 hónap alatt állították fel és akár a 120 km/órás szelet és a 10 cm-es hótakarót is kibírja. A hangár a jelenlegi tervek szerint egyelőre csak a téli hónapokban üzemel majd.

7_147.jpg

A Buildair cég felfújható hangárjából már működik egy a spanyol főváros közelében, ahol az Airbus konzorcium katonai szállító- és tankergépeket építő részlege is üzemel. 

9_83.jpg

 8_107.jpg

A Lufthansa Technik Budapest egyre több légitársaság számára végez éves karbantartást vagy éppen harminc napos nagyjavítást.

3_200.jpg

A téli időszakban több megrendelésük várható, mivel főbb ügyfeleik, a Norwegian, a Wizz Air és a Germanwings folyamatosan bővíti flottáját, és a lehető leggyorsabban így tudták csak biztosítani plusz egy gép elhelyezését. 

Egyéb érdekesség a nagyvilágból, Floridában egy különleges lakóparkban az utcákon repülőgépek gurulnak.

2_197.jpg

süti beállítások módosítása