Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Red Bull Air Race első női pilótája

2016. január 18. - Hölgypilota

Tizenhárom év után a Red Bull Air Race idei versenyén a Challenger Kupában az első pilótanő is bemutatkozhat, aki már tavaly megkezdte a gyakorlást a kapuk között.
1_272.jpg

A képen a francia műrepülő világbajnok Melanie Astles, mögötte a Red Bull jól ismert gázzal töltött kapui. A világ leggyorsabb versenyének alapja a műrepülés, de a kapuk között gyorsan repülni sok tanulást és edzést kíván.5_245.jpg

A 34 éves ötszörös francia műrepülő bajnok 2010 óta tagja a francia műrepülő válogatottnak. A csapat tavaly a világbajnokságot is megnyerte. Ott Melanie volt a legjobb női pilóta, így nem érdemtelenül került elsőként a Red Bull pilóták közé.

6_202.jpg

Melanie egy több lépcsős válogatás eredményeként már két éve kiválasztották a jelöltek közé. A tavalyi személyre szabott képzés és gyakorlások alapján megszerezte a versenypilóta minősítést, elérte azt a szintet, hogy idén elindulhat az utánpótlás szakágban.

2_258.jpg

Mélanie első idei versenyén, Abu-Dzabiban mutatkozik majd be március 11-én. 

melanie8.jpg

Sokáig úgy gondoltam, hogy Szvetlana Kapanyina többszörös orosz műrepülő világbajnoknő lesz majd ebben a versenyben az első pilótanő. Mélanie-t nyáron, a budapesti futamon is láthatjuk majd, amelyet sok-sok év után első alkalommal Besenyei Péter nélkül rendeznek.

süti beállítások módosítása