Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Néhány emlék a tavalyi szegedi légi parádéról

2019. szeptember 12. - Hölgypilota

SZIA holnap kezdődik, mert most már röviden így hívják a Szeged International Airshow-t. Néhány emlék még légi parádé korából.

szeged1.jpg

Valahol a kép közepén repülők az egyik hőlégballon utasaként. Az élményt jól visszaadja a róla készített videóm.

A repülés legizgalmasabb része helykeresés a leszálláshoz. Mi a kukoricásban landoltunk, egy kicsit vonszolta a kupola a kosarat a földön, de nem volt vészes. Aztán kiszállás után elfekszik, ahogy az a képen látható.

szeged2.jpgA repülőnapok állandó szereplői a különböző bemutató kötelékek. Nekem tavaly legjobban a Baltic Bees formációja tetszett.

szeged3.jpg

A képen Imreh Lajos helikopter zsonglőr. Amit ő a MI-2 helikopterrel tud, azt nem tudja más senki. Nagy élményem volt, hogy előtte részben előttem is eltáncolta a légi bemutatóját a helikopter előtt a földön. Ezt felvettük videóra is.

szeged4.jpg

Egy old timer gép, amely fiatalosan repül. Li-2, amely egykor belföldi forgalomban is szállitott utasokat.

szeged5.jpg

Végül egy kuriózum, szintén régi és Magyarországon elterjedt tipus. De ez az An-2 attól különleges, hogy ez volt a Wizz Air magyar légitársaság első gépe. Az első Airbus megérkezéséig segítette az engedélyek megszerzését, ami nem egyszerű egy új légitársaságnál. Jót repültünk vele.

Végül újból SZIA, ki teheti, menjen a hétvégén Szegedre, várják a rajongókat a különböző repülőgépek és más remek szórakozáaok.

sziaplakat.jpg

süti beállítások módosítása