Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

SZEGED INTERNATIONAL AIRSHOW Melanie és Monika két külföldi pilótanő

2021. október 19. - Hölgypilota

Az egyik angol és francia motoros műrepülő bajnok, a másik egy old timer gépet vezető cseh pilótanő. Mindketten először szerepeltek magyar légi parádén. Videóink a repülésükről, fedélzeti felvételekkel is.

hp11_2.jpg

Melanie Astles egyedüli nőként repült a Red Bull Air Race utánpótlás ligájában. Legutóbb két éve a Balatonon találkoztunk vele, akkor derült ki, hogy vége a sorozatnak.

hp5_7.jpg

Maradt a kaptafánál, azóta bemutatókat repül szerte a világban. Szegeden minden nap láthatta őt a közönség. Repülése legszebb pillanatairól készítettük a videót, előtte felvettük, ahogy eltáncolta a gyakorlatát. Küldött kamera felvételeket is, pörög, forog, kár, hogy nem jöhetett közelebb a közönséghez.

Azóta megvalósította élete egyik nagy álmát, hangsebesség felett repült egy Rafale vadászgép második ülésében. A G erők nem okozhattak neki problémát, hiszen ő magassági ruha nélkül repül nagy terheléssel az airshow-kon. Talán kicsit vezette is a franciák büszkeségét…

mel11.jpgA címképen a Beechcraft C-45H Expeditor, amely még nagypapa korban is ilyen szépen csillog. Egykor Air Force One volt Eisenhower amerikai elnök külön gépeként ez a típus.

hp11_2.jpg

A Beech-et egy cseh házaspár gondozza és repüli. A férj Petr Bezdek munkanapokon a Czech nemzeti légitársaság kapitánya. A másodpilóta ülésében pedig a felsége Mónika Bezdek kezében a kormány.

hp3_12.jpg

Mónika kérdésünkre elmondta, hogy a repülőgép üzemének fenntartása sok munkát ad neki. Az airshow bemutatók mellett sétarepülést szerveznek, szerepeltek már filmekben, reklámokban. Emelték az esküvők fényét az ifjú pár szállításával.

Nagyon örültek a szegedi fellépési lehetőségnek, elegáns repülésükkel a közönség is nagyon elégedett volt. A videónkban mindez látható, bepillantunk egy kicsit a kabinba is.

Velük repül már az utánpótlás is. A fiúk lassan eléri azt a kort, amikor már hivatalosan is megkezdheti a vitorlázó repülő pilótaképzést. A fotón kedvesen bevettek maguk közé, Mónika a jobb szélen. hp2_10.jpg

Korábban is készítettünk videót róluk, többek között Melanie versenyéről Kazanyban. Mónikával pedig először Ausztriában találkoztunk. Végül ajánlunk még egy hírcsokrot az elektromos hajtású repülés újdonságairól.

süti beállítások módosítása