Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Nőnap a levegőben

2023. március 08. - Hölgypilota

Ma, nemzetközi nőnapon több légitársaság is küldött legalább egy járatára csak nőkből álló személyzetet. Tizenkét légitársaság a kora este gyűjtött mai képeken. Ráadásként két jövőbe tekintő légitársaság a végén, akik a nőknek pilótaképzést is indítottak, működtetnek. Egyikük a Wizz Air.

cimkep_12.jpg

Az Air India biztos világcsúcsot ért el ma, 90 járatán volt csak női személyzet, három kapitány volt a reklámarc. Előtte sok helyütt ünnepségeket tartottak.

airindia22.jpg

Az Air Malta, amely a Ryanair egyik leányvállalata, egy zürichi járattal ünnepelt.

2airmalta_zurich.jpg

Ausztráliában a jeles napon csak nők dolgoztak a repülőtér minden szegletében. A légitársaság vezetője is hölgy, ott áll középen.

4virgin.jpg

Ugrás a Közel-Keletre. Kedvenceim a cargo pilótanők, de nem gondoltam volna, hogy ennyien dolgoznak nők az áruforgalomban Qatarban.

5qr_cargo_team.jpg

A nők munkával ünnepeltek, de nem mindenki, egy libanoni kapitány inkább motorozni indult.

6rolahoteit.jpg

Ők helyből felszálló drónokat üzemeltetnek Malawiban, amelyek csomagokat szállítanak. A szárnyak mellett a pilótanők. Afrikában könnyebb engedélyt szerezni a jövő cargo járatainak.

7wingcoopter_malawi.jpg

Nepálban ma történelmet írtak. Az első teljes női személyzet repült a Himalája környékén. Oda a pilótáknak nagy gyakorlat, magas óraszám és speciális engedély kell a hegyek-völgyek turbulenciája miatt.

8nepal_eloszor.jpg

Malajziában a nemzeti légitársaság kabala macival repülte a mai járatot csak női személyzettel.

9malaysia.jpg

Brüsszelben a személyzet még látott havat, mielőtt a Brussels légitársaság járata elindult ma Marseille-be.

10brussels_marseille.jpg

A FlyDubai nemcsak ma indított női személyzettel járatot, hanem év közben  is láttunk már ilyet.

11flydubai.jpg

Etiópia fővárosában tortás ünnepséget rendeztek a Zanzibárból visszatérő hölgyjáratnak, ahol  a légitársaság férfi vezetői is tiszteletüket tették.

12ethiopian_zanzibar.jpg

Kuala Lumpurban az Air Asia a személyzetén kívül piros egyenruhában a pilóta iskolája női pilótajelöltjei is csatlakoztak az ünnepléshez.

13airasia_kadet_program.jpg

Végül, de nem utolsó sorban ma a Wizz Air is duplán ünnepelt. Stílszerűen a nemzetközi nőnapon a nyíregyházi pilótaakadémiájában csak nőknek indított pilótaképzést „She can fly” néven. Részletek a cikkünkben.

14wizz.jpg

Ma pedig Budapestről a belga városba, Charleroi-ba repült a légitársaság Airbus A321neo repülőgépe. A képen  a személyzetben kedves ismerőseinket köszönthetjük. Középen Gombkötő Gabriella kapitány a járat parancsnoka, bal szélen pedig Terebessy Fanny vezető légiutas-kisérő.

BOLDOG NŐNAPOT MINDENKINEK

süti beállítások módosítása