Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Síugró világbajnoknő a műrepülőgépben

2013. március 27. - Hölgypilota

Sarah Hendrickson 19 éves amerikai síugró világbajnoknő tegnap műrepült egyet Hannes Arch osztrák Red Bull Air Race világbajnokkal az Alpokban.

sarah1_1.jpg

Salzburgban, a Red Bull 7 hangár előtt találkozott a két világbajnok, enyhén havazott, majd a beöltözés után Hannes eligazitotta a műrepülőgép rejtelmeiről Sárit.

sarah2_1.jpg

sarah3_1.jpg

Sarah fiatal kora ellenére a levegő nagy barátja, 100 méternél többet röpködni két síléc segítségével szinte a fizika megcsúfolása. A alsó kép jól érzékelteti az ugrás sebességét is.

sarah8.jpg

Sarah tegnap életében először ült műrepülőgépben, bár az idő nem volt hozzájuk kegyes, nagyon jól bírta az ilyenkor szokásos pörgéseket, forgásokat, hanyatt repüléseket.

sarah4_1.jpg

sarah6.jpg

sarah7.jpg

Reméljük, hogy az idén félig újraindul a Red Bull Air Race a hírek szerint a Közel-Keleten, de talán nemsokára újra láthatjuk a kapuk között száguldó versenyzőket a Duna felett.

sarah5.jpg

sarah9.jpg

A repülés utáni pillanatokban Sarah mosolyog, Hannes pajkosan mutatja, látjátok, kibírta a kis csaj. Biztos nem kapott olyan dózist, mint Hannestől a magyar Takáts Pali siklóernyő akrobata világbajnok. Bár Pali egy tandem ernyőben utóbb az osztrák pilótának megmutatta, milyen is a magyar virtus. Reméljük, Sárika félléces tandem síugrást ígért viszonzásul.

süti beállítások módosítása