Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Anett és a Puli Space holdjáró

2014. január 17. - Hölgypilota

A Google Lunar X PRIZE holdjáró versenyben a magyar Puli Space csapatában Krammer Anett, az egyetlen magyar repülőgép és űreszköz tervező mérnök is részt vesz.

2_140.jpgAnett a még középiskolásként megnyert országos tanulmányi verseny 7. helyezését arra használta fel, hogy megpályázott és elnyert egy norvégiai két éves egyetemi ösztöndíjat. Majd egy újabb ösztöndíjjal a floridai egyetemen szerezte meg űrmérnöki diplomáját. Jelenleg meg Londonban tanul, mellette egy szem nőként részt vesz a csapat munkájában..0_105.jpgAmennyiben az adományokból fejlesztett Puli holdjáró a jövő év végéig elsőként jut fel a Holdra és legalább 500 méter megtételével felvételeket is küld a Földre, megnyeri a Google által szponzorált verseny 20 millió dolláros fődíját. Ehhez azonban még további adományokra is szüksége van.

3_139.jpg

A speciális láb-keréken mozgó Puli holdjárónak ki kell majd bírni az extrém, mínusz 150 és plusz 120 fok közötti hőingadozásokat is. A magyar holdautó prototípusa jelenleg már sikeresen teljesíti Amerikában a különböző terepteszteket. Reméljük, hogy már a Holdon levő kínai Jade nyúl mellett a mi Pulink is hamarosan ott botorkál majd.

bbb.jpg

Végül egy bájos videó arról, hogyan képzelték el elődeink régen a holdutazást.

süti beállítások módosítása