Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

RC hidroplánok égen, vízen és füvön Ausztriában

2014. május 27. - Hölgypilota

A hétvégén Ausztriában, Salzkammergutban egy rádió távirányítású (RC) modellekkel repülő hidroplán fesztiválon voltunk. Az osztrák, svájci és német pilóták két napig kora reggeltől napnyugtáig röptették csodásabbnál-csodásabb hidroplánjaikat.

2_171.jpg

Voltak, akik egész utánfutónyi modellel érkeztek. A húszcentis szárnyú kisgépektől a több mint kétméteres szárnyú hidroplán modellekig a fűben, a vízen és a levegőben is élvezhettük látványukat.

4_165.jpg

Sajnos a sok férfi között egyetlen egy hölgypilóta sem repült és a nők többsége csak a férjét kísérte el, de néhányuk a hidroplán modelleket is lelkesen cipelte.

7_128.jpg

Elbeszélgetve velük megtudtuk, hogy egy idősebb házaspár például két lányunokájukkal Münchenből jött el, hogy a nagypapa megröptethesse a hidroplánjait.

11_60.jpg

Bécsből, illetve Hamburgból olyan családok is érkeztek, ahol a feleségeket nem érdekelte a repülés és inkább kötöttek, vagy olvastak a sátor hűvösében.

0_135.jpg

6_130.jpg

Persze kivétel is akadt, egy bécsi házaspár rutinos hölgytagja Gabi, például szinte egész idő alatt fáradhatatlanul kint állt a tóparton és nemcsak a férje, hanem az összes gép repülését is lefotózta.

1_174.jpg

Gabin kívül is voltak megszállott fotósok.

5_167.jpg

 A látogatók is élvezték egyes gépek bravúros műrepülését. 

12_44.jpg

8_92.jpg

9_70.jpg

Egy osztrák házaspár hölgytagja szerint a férjének legalább 300 RC repülő modellje van otthon, de a férj szerint csak száz darab repülőképes, mert a többit már nagyon régen építette.

10_72.jpg

A német tini lány, Veronika minden vágya, hogy egykor Lufthansa pilóta legyen. Otthon apja kisebb RC modelljével már repült, de itt az apja a nagy tumultus miatt nem engedte.

Ha Veronika még nem is, de egy spanyol lány már elképesztő manőverekre képes az RC helikopterével. 

13_36.jpg

 

süti beállítások módosítása