Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Indiai haditengerészet első pilótanője

2017. december 15. - Hölgypilota

még csak repülő kadét, de már megvan a jövőbeli beosztása, tengeri felderítő repülőgépet fog vezetni.  

cim_4.jpg

Indiában is, mint sok helyütt máshol a világban, a légierő és a haditengerészeti légierő az két külön világ. Talán ezért nem lehet csodálkozni azon a nagy média felhajtáson, ami a képen látható Shubhangi Swaroop leendő pilótát körülvette. Bár látszik, hogy imádja a kamerát.

sub1.jpg

sub2.jpg

Az indiai légierőnél már nem csodálkoznak egy pilótanőn, a képek tanúsága szerint sokat is képeznek.

sub3.jpg

Ezen az akadémián fejezik be Shubhangi képzését, aki haditengerészeti pilótaként az egyik kedvenc repülőgépemet, a Dornier Do-228 haditengerészeti felderítő gépet fogja vezetni.

sub8.jpg

Kezdetben a jobb ülés lesz majd a munkahelye.

sub9.jpg

Ezt a gépet Indiában gyártják licencben, egy eredetileg 19 személyes két hajtóműves, de átalakított gépben ülnek a felderítő operátorok, amúgy rakétát is lehet rá szerelni.

sub4.jpg

Shubhangi első haditengerészeti pilótanőként a nagy áttörés, de a csapatban nincs egyedül, mert a képen látható három másik lánnyal együtt végzett tisztként a haditengerészeti akadémián, akik operátorokként a felderítő eszközöket kezelik majd a Dornier gépben.

sub6.jpg

A képen a boldog apa, aki egyébként a haditengerészet egyik hajójának parancsnoka. Lehet, hogy ez is segített abban, hogy a lánya ilyen fess egyenruhában történelmet irt.

sub5.jpg

sub7.jpg

Bemutattuk már az indiai légierő egyik pilótanőjét. Lassan itt a karácsony, az ünnepekre pedig több mint 200 videót ajánlunk Repülni JÓ csoportunk Youtube Csatornáján.

süti beállítások módosítása