Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

LOT első női Dreamliner kapitánya nyugdíjba ment

2021. január 21. - Hölgypilota

Adelajda Szarzec-Tragarz 40 évnyi szolgálat után a napokban utoljára vitt utasokat Szöulból Varsóba a Boeing 787-es fedélzetén. A pilótafülkében ezen a járaton egy másik kapitánynő és megtisztelte.

5_363.jpg

Nem csoda, hogy a lengyel légitársaság elsőként alkalmazott pilótanőjéből lett a LOT Boeing 787-esének első női kapitánya, hiszen az a pilóta szakma csúcsa.

1_406.jpg

Adelajda Szarzec-Tragarz  több, mint 20 ezer repült órájából 12 ezer órát repült kapitányként.  Kezdetben több szovjet típuson An-24-essel és Tu-154-essel is vitt utasokat belföldi járatokon. De legtöbbet Boeing 737 és 767-esen és 2013 közepétől pedig Boeing 787-es Dreamlineren repült. 

4_374.jpg

Adelajda Szarzec-Tragarz hazájában a nők közül elsőként szerezte meg a pilóta szakszolgálati engedélyét a Rzeszówi Műszaki Egyetemen.

7_296.jpg

A kapitány szerint a Dreamliner modern, barátságos és rendkívül kényelmes, mind pilóták, mind az utasok számára. Olyan, mintha a legújabb technológiákkal felszerelt számítógépet repülnénk, de egy vitorlázó szárnyával.

6_314.jpg40 évnyi szolgálat után a napokban utoljára vitt utasokat Szöulból Varsóba a Boeing 787-es fedélzetén. Kollégái virággal és tortával köszöntötték.

3_389.jpg

Bár nyugdíjasként már nem ül többet a bal első ülésbe, szándéka szerint a jövőben sem kíván elszakadni a repüléstől.

0_355.jpg

Korábban már bemutattunk a képen látható másik LOT Dreamliner hölgykapitányt. A LOT Budapestről is Dreamlinerekkel repül a tengerentúlra, módunk volt videókat forgatni a lengyel nemzeti légitársaság Boeing B787 repülőgépéről és a személyzet magyar tagjairól is. Végül ajánlom a ma publikált legfrissebb videónkat egy sugárhajtású hidroplán vadászgépről.

süti beállítások módosítása