Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Vári Gyula elvitte Kincsőt műrepülni

2022. szeptember 13. - Hölgypilota

Kincső a börgöndi légiparádén nyerte ezt a lehetőséget és a 6 G, azaz a hatszoros földi nehézségi gyorsulás  meg sem kottyant neki.

kincsocim3.jpg

Kincső vasárnap repült életében először. Tetszett neki a képen a földön a képen látható An-2 géppel történt sétarepülés, ezért apukája vett neki  tombola jegyet, hátha sikerül dupláznia.

kincso5.jpg

A tombola nyereményekbe a sétarepülések mellé utólag került be a műrepülés Vári Gyulával egy JAK-52 fedélzetén.

kincso1.jpg

Kincsőt szó szerint bekötözték a hátsó ülésbe, hiszen a műrepülésnél pörög-forog a gép, lóg az ember az ülésben a hanyatt repülés során.

kincso3.jpg

Vári Gyula délután már tartott bemutatót, most sem fogta vissza magát. A közönség a kűr közben arról beszélgetett, vajon hogy bírja a lány a terhelést.

kincso77.jpg

Leszállás után begurult a JAK-52 a közönség elé, Kincső már akkor integetett. Majd könnyedén kiszállt a repülőgépből a közönség ünneplése mellett.

kincsocim3.jpg

Elsőként Vári Gyula beszélt a repülésről. Hatalmas öröm nekem, mert a manőverek után láttam az arcán a boldogságot. Nem volt sikítás, félelem, hanem csak mosoly, nevetés.   gyula33.jpg

Rákérdeztem a műrepülő manőverekre is. Először egy palást orsó jobbra-balra, normál orsó jobbra balra, majd dobott orsó. Mikor boldog az arca, akkor jöhet a leborítás, bukfenc, félbukfenc. Majd ezek után megállítjuk egy helyben a repülőgépet.  Legyező forduló, majd jött a szárny körüli átforgatás, végül a háton kinyomás.   5-6 G-nél nem volt több a terhelés, utasnál nem illik többet repülni.

gyula44.jpgKincső látta délután a bemutatót, igy tudta, mi vár rá. Érezte, ki fogja bírni, mert egy ilyen repülés egy világhírű pilótával ritkán adatik meg az ember életében. Igazából nem tud semmit hozzátenni ahhoz, amit Gyula az előbb elmondott róla.

kincsocim.jpgBeszélgetés közben kiderült, hogy a repülésben Kincső mégsem kezdő, hanem egy földi pilóta. Tabon modellezik rádió távirányítású elektromos hajtású repülőgépekkel, ami a nagy szerelme. Apukája mellett nőtt bele a hobbiba, bár a papa inkább autókkal modellezik.

kincso2.jpg

Kilenc éve egy pilótanőről irtunk a börgöndi repülőnapon, sajnos most pilótanővel nem találkoztunk. Kincső szerelme a modell reptetés, ami párosan még szebb. Vasárnap a börgöndi légiparádén inkább videóztunk, itt az első a Gripen repüléséről, a héten még publikálunk a repülőnapról több videót is.

süti beállítások módosítása