Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Kisiskolások a Wizz Air központjában

2014. április 15. - Hölgypilota

A repülés titkai iránti emberi kíváncsiság nem korhoz kötött. Ki ne álmodott volna kisiskolás korában pilóta vagy légi kisasszony foglalkozásról? Fotóriportunk következik.

wiskola9.jpg

Múlt héten a British International School kisdiákjait fogadták a diszkont légitársaság budapesti központjában, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

wiskola1.jpg

Három csoport forgott a helyszínek között, a Hölgypilóta Petra Wizz Air nagykövet által kísért diákokhoz csatlakozott.

wiskola2.jpg

Először 95 repülőtéren a repülőgépek földi kiszolgálását szervező csoportnál jártunk.

wiskola3.jpg

A makett bemutató játékossága jól illett a látogatók korosztályához.

wiskola4.jpg

Majd a levegőben repülő Wizz Air gépek - már 47 szolgál közülük - helyzetét mutatták.

wiskola5.jpg

Az irodaházból átmentünk a szomszédos szimulátor központba, ahol a pilóták és a légi kisasszonyok képzése, a személyzet vészhelyzet gyakorlatai folynak.

wiskola6.jpg

A szimulációs helyszínek előtt Tamara, a cég kommunikációs menedzsere összefoglaló képet adott a légitársaságról. A képen éppen a cápaszárny előnyeit magyarázza.

wiskola77.jpg

A szimulátor működéséről - amit felülről az ablakon át és a nagyterem ajtajából láthattak a kisdiákok - Márton mesélt a pilóták szemszögéből, kihangsúlyozva a félévenkénti vészhelyzet ellenőrző vizsgákat. 

wiskola12.jpg

Végül a szimulátor melletti oktató repülőgép beltérben, ami a légikisasszonyok birodalma és tanterme, a fedélzeten elhelyezkedve képletesen felszálltunk.

wiskola11.jpg

De előtte Petrától megkaptuk a szokásos felkészítést, Márton kapitány kivételesen nem a megafonon, hanem személyesen kívánt jó utat.

Repülni JÓ ÖSSZERAKHATÓ Könyv

A végén egy csöppnyi vészsüllyedés imitálása is nagy sikert aratott a gyerekek körében.

wiskola10.jpg

A Wizz Air hastáncosokkal köszöntötte a dubaji nyitójáratát, talán ezért is lett a budapesti repülőtér legnagyobb légitársasága. 

süti beállítások módosítása