Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Stewardessek a fogyási szabályok ellen

2014. augusztus 21. - Hölgypilota

Egy irányelv szerint Indiában az elhízott, túlsúlyos stewardesseket akár elbocsátás is fenyegetheti.

7_140.jpg

A jövőben a rendszeres egészségügyi vizsgálatok alapján minősítenék őket alkalmasnak, ideiglenesen nem alkalmasnak, vagy tartósan alkalmatlannak a repülésre.

1_193.jpg

A vizsgálatok kiterjednének a testtömegindex (BMI) mérésére is, melynek alapján az elhízott, túlsúlyos légi utaskísérőket eltilthatnák a fedélzeti munkától.

3_189.jpg

Az eltiltás három, illetve hat hónapra szólna, ezen idő alatt kellene visszanyerni a normál testsúlyukat. A hatóság az intézkedést azzal indokolja, hogy a légi utaskísérőknek mindig fittnek kell lenni a rendszeres repülési és vészhelyzeti feladatok ellátásához. 

8_102.jpg

Az irányelv nagy felháborodást váltott ki az Air India stewardessei között, mondván a BMI mérés pontatlan és félrevezető. Nem ez a legjobb módja annak felmérésére, hogy valaki egészséges-e vagy sem. 

0_155.jpg

Másrészt diszkriminatív, ha a BMI értéke alapján osztanak be valakit földi szolgáltra, amely jóval alacsonyabb jövedelemmel jár.  

További cikkajánlataink egy hölgyről, akinek a nap 24 óra 39 percből áll, illetve a Hungaroringen tartott Forma 1 futamra érkezett magángépekről és helikopterekről szólnak. 

6_148.jpg

süti beállítások módosítása