Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Szingapúri Airshow 2024 női kommentátorral

2024. február 27. - Hölgypilota

Múlt héten rendezték Szingapúrban a légi parádét. Először engedtek a kommentátor csapatba egy nőt. Fényképekkel mutatjuk, mit látott a magyarázat közben.

rebekahcim11.jpg

Ha hétköznap látnád az utcán civilben e bájos hölgyet fogszabályozóval, nem gondolnád, hogy ő a szingapúri légierő századosa.

rebekah33.jpg

Rebekah a légierőben a légiharc tervezők csapatának a tagja, igy mindenképp ért a katonai gépek repülési manővereihez.

rebekah_csapat55.jpg

Megtiszteltetés volt számára, hogy olyan legendás kommentátor csapatának tagja lehetett, akit már kislány korában is hallott itt a légi parádén. chinookesb52.jpg

A nagy öregek, a konstrukciók közel hetven évesek.. Ritka, mikor nem egy, hanem egyszerre két B-52 stratégiai bombázó repül köteléket. Mellette meg a két rotoros Chinook, az amerikai  szállító helikopter. Ami pár éve került a szingapúri légierőhöz, teljesen modernizálva.

f35landol.jpg

A közönség kedvence volt az F-35, modern amerikai vadászgép, amely képes helyből fel és leszállni. Itt a közönség előtt kicsit a tengert borzolja függőleges süllyedés és lebegés közben. Vízre nem tud leszállni.

indiaiesindonez.jpg

A repülőnapok elmaradhatatlan szereplői a repülő kötelékek. A helikopterek az indiai légierő művészei, a repülőgépek pedig indonéz légierő pilótái, akik szebbnél szebb alakzatokat mutatnak.

delkoreac-390.jpg

Dél-Koreát sugárhajtású gépek képviselték, brazilok pedig ott voltak a számunkra már ismerős sokoldalú szállítógépükkel, az Embraer C390-nel. Mi is vettünk kettőü ilyet, nemrég volt az első szűzrepülése, a cikk végén elérhető linken is.

su-30vegen.jpg

Az airshow két évente Ázsia legnagyobb katonai bemutatója. Itt hasonlóan Dubajhoz, az oroszok is kiállítanak, a képen a Szuhoj Szu-30 vadászgép.

l-39ng.jpg

Kevesen gondolják, hogy ez félig-meddig magyar gép. A vietnámi légierő vett nemrég Csehországból sugárhajtású hangsebesség alatti L-39NG kiképző gépet. Az Aero Vodochody gyár pedig magyar többségi tulajdonban van.

rebekah22.jpg

A repülések alatt Rebekah kicsit puskázott, de legalább értették a látogatók, hogy a katonai gépek miért forognak, pörögnek különböző figurákat. 

oroszlanokeslovagok.jpg

A kabala figurák is arattak a közönség előtt. Szingapúr jelképe az oroszlán, de jól mutatnak a jedi lovagok is a nagy szállító gép előtt.

Sajnos, igy távolról online keresésben pilótanőt nem találtunk a fellépők között, nem úgy mint legutóbb itthon Kecskeméten. Régebben egyszer voltunk ezen a légiparádén, bővebben itt láthatók róla képek. Végül a magyar Embraer C-390 szűzrepülését ajánljuk.

 

süti beállítások módosítása