Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Budapestről LOT Dreamlinerrel közvetlen New Yorkba és Chicagóba

2017. július 09. - Hölgypilota

A beton mellett vártuk Varsóból a LOT Boeing B787-esének érkezését. Majd miután bejelentették, hogy a lengyel légitársaság jövőre Budapestről közvetlen járatokat indít New Yorkba és Chicagóba, bejártuk a repülőgépet kívül belül, az orrától a farkáig.  

3_310.jpg

Először csak áthúzott a fejünk felett, és tett egy iskolakört landolás előtt. 

1_325.jpg

13_65.jpg

Most hat év után jövő májustól újból átszállás nélkül, közvetlenül lehet majd repülni a két amerikai városba. Hogy ez mennyire mérföldkő nemcsak nekünk, hanem a LOT életében is mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az első járat indulásának időpontját a lengyel alkotmány megszületésének napjára, azaz május 3-ára tették.

16_22.jpg

A gép személyzete a sajtótájékoztatón. 

A New York-i járatok hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap, a Chicagói járatok pedig kedden és szombaton indulnak majd. A jegyek most kedvező áron, New Yorkba 132 ezer, Chicagóba pedig 138 ezer forintért vásárolhatók, jelentette be a LOT vezérigazgatója, melyek természetesen időről-időre változnak.

14_42.jpg

Radics Gigi is énekelt. 

De most nézzük meg közelebbről is a világ legmodernebb utasszállítóját.  A gépen a kapitány és a vezető stewardess fogadott bennünket. 

18_17.jpg

Bekukkantottunk a tágas pilótafülkébe, ahol még egy ruhatár is helyett kapott.

6_242.jpg

17_21.jpg

Itt pihenhetnek a pilóták a hosszú távú járatokon. 19_10.jpg

Végigjártuk a turista osztályt, amely 3X3-as tagozódású, kényelmes ülésekkel.

9_126.jpg

23_9.jpg

Még kényelmesebben lehet utazni a prémium turista osztályon, amely a régebbi típusokon a business classnak felelt meg.

25_7.jpg

A business osztályon welcome drink és éttermi szintű kiszolgálást kapnak az utasok, az ülései pedig kényelmes ággyá alakíthatók.

12_78.jpg

20_16.jpg

11_107.jpg

Gondoltak a legkisebbekre is, nekik külön menüt szolgálnak fel, és a falra szerelt mózeskosárban pihenhetnek. 

8_161.jpg

A stewardessek nagyon kedvesek voltak és szívesen fényképeztették magukat. Csak azt sajnálták, hogy ez alkalommal pár órát maradhattak Budapesten, pedig a fotón látható vezető stewardess már nagyon régen járt Magyarországon.

5_287.jpg

A LOT Dreamliner érkezése és bejárása videón is megtekinthető.

10_126.jpg

Tudta, hogy a lengyel nemzeti légitársaság már 78 éve repül Budapestre? Amikor a LOT Európában elsőként átvette az első Boeing B787-esét 2013-ban a gép bemutatókörútja alkalmából Budapesten is járt, és áttekintettük az akkori Dreamliner stewardess divatot is. 

süti beállítások módosítása