Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Samanta divattervezés helyett pilótanő lett

2024. augusztus 14. - Hölgypilota

Samanta Braziliában divattervezőnek tanult, de korán elhagyta a pályát a pilótafülkéért.

cimkep_21.jpg

Két hónapja a LATAM légitársaság brazil leányvállalatánál egy Dreamliner első tisztje.

geppel44.jpg

Korábban egy Boeing B777 repülőgéppel járta a világot, a B787-re kerülése a munkájában nem sokat változtatott.

gepes66.jpgA légitársaságnál csak 3 százalék a pilótanők aránya, viszont jól képviselik az érdekeiket. Nemcsak nőnapon repülnek nők a kabinban, hanem máskor is elég gyakran. 

varosok22.jpg

A világjárás során a személyzet nem jön egyből haza, ezek a járatok ott alvósak.  Samanta kedvenc helyei Európában Milánó, Párizs, London, Amerikában meg New York.

divat11.jpg

Civil ruhában le sem tagadhatná, hogy valamikor divattervezőnek tanult az egyetemen.

ketten88_1.jpg

A pilótanők nagyon összetartanak és nemzetközi szervezetekben mentorálnak is lányokat a pályára.

gepes77.jpg

Samanta több mint tíz éve dolgozik a légitársaságnál. Kezdetben egyfolyósós gépeken csak rövid távokra repült. Airbust és Boeinget is vezetett, sőt a nagy gépek előtt pár éve a légitársaság első Airbus A320neo legénységébe is beválasztották.

lanya33.jpgTalán kislánya miatt kedvezőbb lett volna, ha ott marad, de vágyott a világjárásra. Az átképzés miatt kissé távolabb került tőle a negyedik vállapcsík,  a kapitányi kinevezés. A képen egyébként pihenőnapján egy vadászgép pilótafülkéjét látogatja meg Amerikában egy repülőgéphordozón, ami ma már múzeum.

gepes55.jpgSamanta nemzetközi sztár az Instagramon sok videóval is. Korábban is írtunk ilyen pilótanőkről, többek között  a jogázó svéd pilótalányról. Ajánljuk még videókat is tartalmazó friss cikkünket az olimpiáról hazatérő Aranygépről, ahol két férfi kapitány volt a pilóta.

süti beállítások módosítása