Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Videó: Légikisasszonyok mosoly országa a Lufthansa A350 ünnepi járatán

2017. szeptember 14. - Hölgypilota

Ritka alkalom volt a Lufthansa ünnepi járata, mert a fedélzeten a légikisasszonyokat munka közben videózhattam.

hp2_7.jpg

50 éve repül a Lufthansa Magyarországra, ennek megünneplésére elhozta Budapestre a nemrég bevezetett Airbus A350 közel 300 személyes és hosszú távú járatokat teljesítő egyik új repülőgépét.

A gép Münchenből 40 perc alatt szinte átugrott Budapestre, egyébként Hongkongba repül 11 óra alatt.

Már nem a légikisasszonyok tartják a felszállás előtti biztonsági tájékoztatót, hanem mindenki megnézheti azt az előtte levő ülés hátán a tv képernyőn.

hp1_6.jpg

A kompozit gép a túlnyomás során csak 1600 méter magasságnak megfelelő nyomást biztosit és a levegő sokkal párásabb, mint más gépeken, nem terheli annyira az emberi szervezetet. Egy ilyen hosszú úton célszerű aludni is, amit az első osztályon utazók egy gombnyomással ággyá alakítható fotellal könnyedén megtehetnek.

De a turista osztály székei is kényelmesek, megdönthetőek, és az egész repülőgépen egy fényjáték segíti elő a nyugalmat vagy a felébredést. Ezt modellezték is a rövid utunkon.

A repülőút során többszöri étkezés is jár az utasnak, illetve kiváló a szórakoztató elektronika, wifi is van a fedélzeten.

A légikisasszonyok fedélzeti munkájának döntő elemei az étkezések, a pihenés, a szórakoztató elektronika használata megszervezése, illetve a néha előforduló turbulenciák miatt az utasok ülésben tartása. Mindezt állandóan mosolyogva, a technika kényelméhez az utasokkal törődés motívumát hozzáadva teszik. 

Az útról ajánlunk még két videót. Az egyik az óriásgép tiszteletkörét mutatja Ferihegy körül, a másik pedig egy ifjú Lufthansa A350 famakett készítő kisdiákot ismertet meg a közönséggel.

süti beállítások módosítása