Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Hőlégballon pilótanők

2023. február 11. - Hölgypilota

Angliában a Hőlégballon asszonyai néven működik egy repülő egyesület, ahol nők a pilóták.

hot22.jpg

Versenyekre, találkozókra járnak és ott jókat repülnek.

hot100.jpg

Az egyszemélyes kifejezetten verseny ballonok mellett nagy divat a különlegesség. Tök fesztiválra tökballon dukál.

hot55.jpg

Mókás ballon formák mellett nem lehet elég korán kezdeni a repülést. A csecsemő az anyatejjel szívja magába a légjárást. Olyan ez, mint amikor ici-pici korban úszni tanítják a gyereket.

hot11.jpg

A repülés mellett legalább olyan izgalmas a felkészülés. A ballont kiterítik, majd hozzákötik a fekvő kosárhoz. Hideg levegővel felfújják, lehet a belsejében sétálni még a földön. Utána a pilóta bekapcsolja a gázégőket, és akkor a ballon, mint hátul látható, feláll. Indulhat a kaland.

hot99.jpg

A hőlégballonokat összezarvarná a turbulens levegő, ezért kora reggel, vagy sötétedés előtt repülnek, ha indulás előtt találnak a felsőbb rétegekben szelet. A hőballont nem lehet kormányozni, csak a magasságát lehet a levegőjének hőmérsékletével beállítani, a szelek szárnyán repül.

hot66.jpgFentről jól lehet látni, hogy a tetején egy dugóval kiengedhetik a meleg levegőt, ha gyorsabban süllyedni szeretnének. Ha nem fűtenek utána, akkor is csökken a magasság.

hot33.jpg

Egy utolsó szelfi és irány a többiek után a levegő. A levegőben össze is ütközhetnek a ballonok, egy baráti integetéssel intézik el a karambolt.

hot44.jpg

Jól megfér egymás mellett a hóember és a bohóc.

hot88.jpg

A leszállás után az utasok segítenek visszacsomagolni a ballont a zsákjába. A hőlégballon földi egysége egy autó utánfutóval, amely követi a repülést. Az egyesület fő célja, hogy minél több nőt rávegyen a hőlégballon repülésre és a pilóta képzésre. Viccesen több mint kétszáz évesnek mondják magukat, a székházukban a falon az első hőlégballon pilótanő, aki légtornász is volt.

hot.jpg

A szegedi hőlégballon repülésem utasként örökre emlékezetes marad, itt a videóm róla. Régebben egy magyar hőlégballon kapitánnyal beszélgettünk kamera előtt a Repülni JÓ Tóksójában. Végül lássunk egy kis havas tájat is, Ausztriában a tél is megigézi a hőlégballonosokat, szintén videónkon.

süti beállítások módosítása