Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

A Ryanair vezér és a nők

2012. március 12. - Hölgypilota

Múlt héten másfél hónapon belül harmadszor is Budapesten járt Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója, a Hölgypilóta villáminterjút készített vele.

6_1.jpg
 

Milyen szerepe van a Ryanair-nél a nőknek?

Mint minden légitársaságnál, nálunk is a nők különböző pozícióban dolgoznak,  lehetnek pilóták, légiutaskisérők, vagy akár földi kiszolgálók, menedzserek is.

2_1.jpg

Milyen a nők százalékos aránya?

Pontos adatokat nem tudok mondani, de a nők aránya az alkalmazottak között kb. 30 % körül van.

A jövőben számuk növekedni vagy csökkenni fog?

Azt előre nem lehet megmondani.

4_1.jpg

Van-e valamilyen női programjuk?

Nincs a Ryanair-nek kifejezetten női programja, nem diszkrimináljuk őket, de előnyöket sem élveznek a férfiakkal szemben, mindkét nemnek egyformán maximálisan kell teljesítenie.

bp.jpg

A budapesti bázisnyitást is a közép-európai kereskedelmi igazgatónő és a naptárlányok vezényelték le, farsang lévén a vezér csak az álarcát küldte velük.

Hány pilótanő repül a társaságnál?

A Ryanair több mint kétezer pilótája között van néhány női pilóta is.

5_1.jpg

Lesz magyar női pilótája a közeljövőben?

Bízom benne, hogy igen. Mint láthatja, a mellettem álló magyarországi értékesítési menedzserem - a képen -  is nő.

vezérnő.jpg 

Az interjú közlésével azért vártunk, mert O’Leary fontos ügyben jött a múlt héten Magyarországra.

A sajtótájékoztatón elmondta, mivel érveltek a kormányzat és a repülőtéri hatóságok előtt arról az európai gyakorlatról, hogy a személyzetének ne kelljen napközben a repülőgépeket minden alkalommal útlevél ellenőrzésre elhagynia, amikor a schengeni határokat lépik át. Hiszen a budapesti bázison dolgozó személyzetet reggel-este útlevél és biztonsági ellenőrzésnek vetik alá.

111.jpg

A hatósági döntés a Ryanair 25 perces fordulóidejét tette időlegesen lehetetlenné, ami a fapados üzleti modell szerves része. Töröltek is két hétre 13 ilyen budapesti járatot, mert a kifeszített menetrendben a repülőgépüknek már nem fért volna bele a harmadik aznapi útvonal.

Hétvégén minden újság megírta, hogy a Ryanair érvelését a hatóság elfogadta. Ezért az idei évre a Budapestről tervezett több mint kétmillió utas elszállítására a gyors fordulók megmaradtak.

ryan2.jpg

süti beállítások módosítása