Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Diana kettős élete

2012. április 30. - Hölgypilota

Diana Gomes Da Silva egyszem pilótanő az Ibériai félszigeten, aki légi bemutatókon pörög-forog, egy vörösre festett kétfedeles Pitts Speciál engedelmeskedik kreatív szellemének. A hétköznapokon pedig közforgalmi pilóta a SATA International portugál légitársaság Airbus A320-as repülőgépén.

gomes2.jpg

gomes.jpg

A 26 éves pilótanő nagyon népszerű hazájában, az ég királynőjének kijáró hódolattal kezeli a közönség és a sajtó. És teljesítményére kihatóan nem utolsósorban - most fordítva mondjuk -áll mögötte egy szintén pilóta férfi, Joao a barátja.

gomes3.jpg

gomes4.jpg

 Ennek ellenére Dianának nem egyszerű a helyzete. Bár van szponzora, de Tiresben, ahol a gépét tartja, a pilóta iskolában órákat kell adnia és utasokat is visz a hobbyja fenntartásáért.

gomes5.jpg

gomes6.jpg

Noha a Pitts egy látványosan repülhető gép, viszont a hatvanas években készült, vele pilótanőnk egy nemzetközi versenyen sajnos nem rúgna labdába.

d1.jpg
 

 Diana szeretne világversenyeken érmeket szerezni, de a világhírhez reálisabb kitörési lehetőséget lát egy amerikai légi cirkuszban, a Reno Air Race-ben vagy a Red Bull-nál. Ott adnának alá modern gépet, reménykedjünk márcsak Besenyei Péter miatt is, hogy jövőre újraindul a Red Bull Air Race talán egy vagy több pilótanővel.

d2.jpg

d3.jpg

Addig Diana kénytelen a kétlaki életét tovább élni. Ünnepnapokon és airshow-kon pörög-forog a kétfedelű vörös Pitts-szel, hétköznapokon pedig az Airbus dzsojsztikja simul a kezéhez.

Bucsúzóul egy videó az ég királynőjétől tavaly Estorilból.

süti beállítások módosítása