Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Az elnöki helikopter pilótanője

2012. november 27. - Hölgypilota

Jennifer L. Grieves 2009. július 16-án utolsó alkalommal szállt le az amerikai elnöki helikopterrel a Fehér Ház kertjében.

3_46.jpg

Jennifer L. Grieves őrnagy volt az elnöki helikopterszolgálat első női pilótája. 2008-2009 évben tizennégy hónapot repült legtöbbször a Fehér Ház és az Andrews légitámaszpont között. A támaszponton állomásozik az a Boeing B747 elnöki külön gép, amely az elnökkel a fedélzetén Air Force One hívójelet kapja.

elnok.jpg

12_11.jpg

2_43.jpgEz idő alatt Grieves hét országban is járt az amerikai elnökkel, köztük Oroszországban, Horvátországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban.

1_46.jpgAz amerikai elnököt szállító helikoptert a tengerészgyalogság üzemelteti, ezért a hívójele Marine One, amikor az elnök a fedélzetén tartózkodik.

6_38.jpg

Az őrnagy parancsnoka Jennifer L. Grieves sikeres szolgálatát azzal is jutalmazta, hogy az utolsó repülésére teljes női személyzetet osztott be a Marine One fedélzetére.

5_41.jpgEzen a napon a Marine One első alkalommal repült két női pilótával és egy női fedélzeti katonai légikisasszonnyal.

süti beállítások módosítása