Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Olga emeletes Airbust vett

2012. december 04. - Hölgypilota

Olga Pleshakova Oroszország második legnagyobb légitársasága, a Transaero vezérigazgatója nyáron Airbus A380 emeletes óriásgépet vett. Nem is egyet, hanem egyszerre négyet.

olga1.jpg

Az óriásgépek igazi légibuszok lesznek, hétszáz személyesre székezik őket. Átlagban kétszáz székkel többre, mint a jelenleg már szolgálatban levők.

olga3.jpg

olga7.jpg

Az üzletet júniusban a szentpétervári gazdasági fórumon jelentették be. A négy gépért majd 1,7 milliárd dollárt fizetnek.

Biztos volt benne egy kis árengedmény, hiszen ez az első orosz Airbus óriásgép vásárlás. Az európai cég olyan légitársaságot fogott meg, ahol eddig csak inkább Boeingekkel repültek.

olga5.jpg

Tárgyalnak egy húsz darabos Airbus 320neo megrendelésről is, ami az európai repülőgépgyár több kompozitot tartalmazó, kisebb fogyasztású és cápaszárnyú típusa lesz pár év múlva.

olga6.jpg

Olga Pleshakova a férjével résztulajdonosa is a légitársaságnak és a férfiak világában is megállja a helyét.

olga81.jpg

olga82.jpg

olga83.jpg

A vezérigazgatónő a bejelentéskor elmondta, hogy az óriás emeletes repülőgépek 2015 évtől érkeznek és a tervek szerint Moszkvából Dél-Kelet Ázsiába és a karibi térségbe repítik hétszázasával az orosz turistákat.

süti beállítások módosítása