Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Súlytalanság a légi kifutón

2014. november 17. - Hölgypilota

Fürdőruha, sportcipő, chips bemutató, hanyatt-háton és úszva-lebegve. Kate Upton bevállalós playmate, egymás után tizenegyszer élvezte harminc másodpercig a súlytalanságot az irányítottan emelkedő-zuhanó Boeing repülőgép belsejében.

kate.jpg

Az űrhajós kiképzésre találták ki egykor azt a repülési technikát, amikor egy meredek emelkedésbe vitt gép belsejében pár tíz másodpercre feléled a súlytalanság.

kate5.jpg

Zero G repülésnek nevezik a technikát. Hatezer méteren nyolcszáz feletti sebességgel a pilóták a gépet meredek emelkedésbe viszik, kilencezer méteren elfogy a sebesség a parabola tetején, majd a repülőgép átfordul irányított zuhanásba és hatezren kiveszik ebből. Vízszintes repülés és egy kis pihenés után újra indulnak.

kate3.jpg

Az ábrán mindez jól látszik, a három hajtóműves Boeing B727 a leszállás után nézve jól bírja a strapát.

boeing.jpg

Kate-ről egy-két súlytalan öröm-kép, majd egy werk videó a forgatásról.

kate7.jpg 

kate2.jpg

kate4.jpg

Ami nem veszélytelen, mert a súlytalanság megszűnésekor két G-vel, magyarán a szépség és a többiek a testsúlyuk duplájával verhetik oda magukat, a kipárnázott kabin nem mindig gyógyír az ütközésre.

Az európai Zero G figurákat repülő Airbusról már irtunk, de olvassa el szakértőnk közérthető elemzését a földi-légi űrutazás másodpercekről. 

süti beállítások módosítása