Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Vadászpilóta házaspár a maláj légierőben

2014. december 13. - Hölgypilota

Az asszonyka orosz MÍG-29 típusú, míg a férj amerikai F-18 típusú vadászgépet vezet a maláj légierőben. Pikáns a két típus egy családban.

malaj1.jpg

Patricia Yapp Syau Yin őrnagy az egyetlen szuperszonikus maláj asszony, aki már orosz gyártmányú vadászgépével túllépte a hangsebességet. A férjét is a légierőből választotta, a románcot jó néhány évig nehezítette a különböző támaszponton történő szolgálat.

malaj21.jpg

malaj22.jpg

malaj23.jpg

Patricia két éve nagy sikerrel szerepelt a szomszédban, a szingapúri légi parádén a maláj bemutató kötelékben és autogramokat is osztott, mikor a vadászgépe előtt fogadta a látogatókat.

malaj31.jpg

Karácsonyi könyvajánlat repülésrajongóknak 

malaj32.jpg

A maláj légierőben nem ő az egyedüli női harci pilóta, a képen éppen Roslina őrnaggyal, egy helikopter pilótanővel látható. Mindketten oktatnak, Patricia a mögötte álló fehér Pilatus P-7 légcsavaros géppel is gyakorol.

malaj4.jpg 

A családban nem a Fulcrum és a Hornet vadászgépek a fő téma. A házaspár két gyermeke közül a nagyobbik egy négy éves kislány, aki már nem egyszerűen vadászpilóta, hanem az első maláj űrhajósnő szeretne lenni. Kívánjuk neki, hogy elérje.

malaj5.jpg

Egy agyonolvasott korábbi vadászpilótanős cikkünkkel és a szingapúri légi parádéról szól videóval búcsúzunk.

süti beállítások módosítása