Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Zsuzsi, a pilótafeleség elbúcsúztatta a Földközi-tenger körberepülésére indult férjét

2015. február 20. - Hölgypilota

A Hölgypilóta tegnap a Ferihegy 1. terminálról 30 napos földközi-tengeri emlékrepülésre indult pilóta feleségével készített interjút.

17_9.jpg

A férj, Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotós/videós egy 82 évvel ezelőtti magyar rekord emlékére indult útnak, hogy 15 ország érintésével újra lerepülje a 12.500 km-es útvonalat. 

10_90.jpg

Zsuzsi a Hölgypilóta kérdésére elmondta, hogy a férje szinte attól a perctől kezdve készült erre az útra, hogy 17 éves korában az iskolai eredményeiért megkapta a Gerle 13 útja című könyvet. Ez a könyv írta le annak a két magyar pilótának a másfél hónapos földközi-tengeri útját a Gerle 13 kétfedelű repülőgéppel, amelyre most a férje elindult.

2_213.jpg

Az álom megvalósításához „csak” egy magyar repülőgépet és szponzorokat kellett találni. A szervezés során a férje a nehézségek ellenére sem adta fel, bár sokan már az elején megtorpantak volna. Az előkészületeket Zsuzsin kívül egy négyfős csapat kezdte el szervezni több mint egy évvel ezelőtt. 

155.jpg

Azaz álom is megvalósult, hogy most is magyar repülőgéppel teszik meg a távot, a Kecskeméten gyártott Magnus Fusion típusú ultrakönnyű kétüléses repülőgéppel. A főszponzornak pedig sikerült megnyerni a National Geograficot és a Szentkirályi ásványvizet.  

13_43.jpg

Zsuzsi tudja, hogy az úton minden rendben lesz, mert a férje nyugodt, higgadt, pozitív gondolkodású, tapasztalt pilóta, akinek több mint 15.000 repült órája van.

9_87.jpg

Ennek ellenére, bár eddig nem ért rá izgulni, de most úgy érzi, hogy egyre jobban fog, főleg, hogy a férje egyhónapos útját telefonon és facebookon keresztül itthonról követi majd.

8_115.jpg

A tervek szerint a mostani utat a közeljövőben egy nyolchónapos Föld körüli út követi majd úgy, hogy minden kontinenst még is fognak kerülni, amely egyben Guiness rekord is lehet. 

4_210.jpg

Korábban írtunk már egy Guinness rekordról és arról, hogy három éve szállt el végleg a Malév.

0_184.jpg

süti beállítások módosítása