Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Végre egy nő az indiai helikopter műrepülő csapatában

2015. március 02. - Hölgypilota

A négyéves Aalya szülei mindketten az Indai Légierő híres, Sarang helikopter műrepülő csapatának tagjaként szolgálnak.

5_212.jpg

A 30 éves Deepika Misra őrnagynő nemrég debütált a műrepülő csapat első női pilótájaként Ázsia legnagyobb légi és űrtechnológiai kiállításán, Bangalorban.

1_226.jpg

A négy élénkszínűre festett helikopter kötelék egyik pilótájaként először mutatott be az égen különböző, egyedülálló formációkat a nagyközönség előtt.

4_213.jpg

Deepika Misra már az Air Force Academy után szeretett volna bekerülni a híres műrepülő csapatba, de akkor még lehetetlen volt. Nemcsak a gyakorlat hiánya miatt, hanem azért is, mert az indiai hadseregben a nőknek csak 2010-től engedélyezik, hogy kéthajtóműves közepes és nehéz helikoptereket is vezessenek.

2_216.jpg

Deepka Misra így először egy egyhajtóműves Chetak/Cheetah helikopter egységhez került. 

7_162.jpg

Amikor 2012-ben jelentkezett a Sarangnál, bár a lánya még csak másféléves volt, már 1600 repült órája volt. Az őrnagynő végül tavaly júliusban került az elit műrepülőkhöz, ahol a szintén őrnagy repülőműszaki férje már régebb óta dolgozik a helikopterek műszaki biztonságán. 

HIDROPLÁNOK Lesz-e újabb aranykor?
Megjelent legújabb e-könyvünk

Lányuk, Aalya pedig lassan megszokja, hogy anyja műrepülő lett. 

3_221.jpg

Korábban írtunk egy lányról, aki a távirányítású helikoptereket elképesztő módon képes irányítani. Végül ajánlunk egy cikket egy különleges fejlesztésű légi járműről. 

süti beállítások módosítása