Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Bezárt a Repülőmúzeum a Petőfi Csarnokban

2015. június 30. - Hölgypilota

Hétfőtől már nem látogatható a Közlekedési Múzeum Repüléstörténeti Gyűjteménye a Petőfi Csarnokban. A látogatókat kérdezve sokan nem tudtak a végleges bezárásról.

14_29.jpg

A lebontásra ítélt épület helyén a tervek szerint az új Nemzeti Galéria épül majd meg. A gyűjtemény darabjainak egy része pedig a Bálna Budapest épületébe kerül.  

10_104.jpg

A Hölgypilótát utolsó több órás sétáján a gyűjtemény vezetője, Szabó Attila vitte körbe, aki anekdotázva szinte minden darabnál megállva lelkesen mesélt a kiállított darabokról.

1_252.jpg

Képriport az ott látottakról.

11_88.jpg

15_19.jpg

Az egyik legnagyobb kedvenc volt kicsik és nagyok számára egyaránt a Góbé vitorlázó repülőgép szimulátor.

13_50.jpg

A Hölgypilóta blogger egy szilveszteri napon repült is vele. 

15_19.jpg

A magyar vitorlázórepülés híres női pilótái fotókon.

17_13.jpg

Mi-1 helikopter

9_100.jpg

7_183.jpg

A helikopter ajtajának oldalában különböző színű rakétalövedékek voltak arra az esetre, ha a pilóta vészhelyzetbe került és a rádiója is elromlott. A pilóta az ülés melletti lyukon keresztül kilőve értesítette helyzetéről a földi irányítókat. A piros vésznyitó pedig az ajtó ledobását indította akkor, amikor a pilótának már csak az ejtőernyős ugrás menthette meg az életét.

8_129.jpg

4_238.jpg

A Malév egykori Tupoljev Tu-154 típusú repülőgépének még olyan szimulátora volt, amikor a pilóták elé még egy vetítővászonra vetítették a látványt. 

5_230.jpg

A Ferihegyi repülőtér egykori közel körzeti irányító radarján a futópálya vonala szinte beleégett a képernyőbe annyit használták.

6_191.jpg

A több mint 50 különböző repülőgépből a közeljövőben 27 darab csak virtuálisan lesz látható a Közlekedési Múzeum honlapján. 

0_214.jpg

Reméljük, hogy a kiállítás a tervezett módon, három év múlva az új épületben ismét látható lesz majd a Városligetben. 

süti beállítások módosítása