Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Debreceni hőlégballon EB képekben

2015. augusztus 17. - Hölgypilota

Képes beszámoló Debrecenből a 19. FAI Hőlégballon Európa-bajnokságról.

1_261.jpgEgy hétig színes hőlégballonok tartották lázban Debrecen és környékének lakóit. Az eddigi legnépesebb európai hőlégballon bajnokságon több, mint 23 nemzet 98 versenyzője vett részt. Közöttük szinte csak minden tizedik volt hölgypilóta és összesen tízen voltak.  

ballon3_1.jpg

A verseny háttérmunkáját segítő meteorológusok között talán Berényi Lívia, az OMSZ meteorológusa kelt mindig legkorábban, aki minden nap már hajnali fél háromkor időjárási adatokat értékelt.ballon4_1.jpg

De sok munkájuk volt a színfalak mögötti ballonjavító lányoknak is, akik szinte egész nap varrták, javították a megsérült ballonokat.

ballon5_1.jpg

Vasárnap esti ott jártunkkor megnéztünk volna egy esti tömeges felszállást, de nem volt szerencsénk. A Tócó-völgyi felszállást a közelgő vihar miatt már a helyszínen fújták le.

0_224.jpg

A versenyzőket kísérve fieszta repülésre is volt lehetőség. A leendő két elsős Szabó Barnabás és Danics Dóra is részt vett egy ilyen hajnali repülésen. A gyerekek éppen csak kiláttak a kosárból, de Barnabás nagy élvezettel mesélte, hogy nagyon jó volt. Dóra szerint a katicabogár hőlégballon volt a legszebb és fentről még egy őzikét is látott. A hagyományoknak megfelelően első repülésük emlékére a hölgykapitánytól adománylevelet is kaptak a gyerekek.

ballon2_1.jpg

Korábban írtunk a Brit Királyi Légierő egyik hölgypilótájáról is.  

süti beállítások módosítása